Putin: Zapad pri donošenju odluke o Kosovu pustio duha iz boce

© Sputnik / Grigoriй Sыsoev / Uđi u bazu fotografijaPredsednik Rusije Vladimir Putin tokom sednice debatnog kluba "Valdaj"
Predsednik Rusije Vladimir Putin tokom sednice debatnog kluba Valdaj - Sputnik Srbija
Pratite nas
Zapad je pustio duha iz boce priznavanjem nezavisnosti Kosova, izjavio je predsednik Rusije Vladimir Putin, komentarišući situaciju u Kataloniji.
Zastave Rusije i Kine - Sputnik Srbija
Sad je momenat: Može li Srbija da uključi Rusiju i Kinu u borbu za Kosovo (video)

„Sve procene i zaključci suda ne tiču se samo slučaja Kosova, već i pitanja primenljivosti međunarodnog prava na proglašenje nezavisnosti od strane jedne države, u principu. U tom smislu, potpuno ste u pravu — ovo široko tumačenje nije primenljivo za Kosovo — to je ’otvorena Pandorina kutija‘, upravo to je slučaj“, rekao je Putin tokom plenarnog zasedanja Međunarodnog debatnog kluba „Valdaj“.

Ruski predsednik je naveo reakciju nekih zemalja na odluku međunarodnog suda u Hagu o Kosovu. Konkretno, Francuska je izjavila da je zaključak „koji je okončao pravnu raspravu o pravnim pitanjima postao značajna prekretnica i da će omogućiti svim stranama od sada da se posvete drugim važnim pitanjima koja treba rešiti.“

„Evo ’drugih važnih problema‘ koji su se sada pojavili. I sada, kada su se pojavili ti ’drugi važni problemi‘, uključujući i u Kataloniji, sada se nikome ne sviđaju. To je ono što sam nazvao dvostrukim standardom, ceo ovaj primer i jeste ta Pandorina kutija koja je otvorena, pušten je duh iz boce“, zaključio je Putin.

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala