Putin: Keri? Dobar momak, koji ne stoji dobro sa matematikom

© Sputnik / Grigoriй Sыsoev / Uđi u bazu fotografijaPredsednik Rusije Vladimir Putin
Predsednik Rusije Vladimir Putin - Sputnik Srbija
Pratite nas
Nastupajući na plenarnoj sednici „Valdaj foruma“, ruski predsednik Vladimir Putin je rekao da je bivši američki državni sekretar Džon Keri „dobar momak koji ne stoji baš dobro sa matematikom“.

Tokom svog govora, bivši predsednik Avganistana Hamid Karzai je rekao da su Amerikanci njegovu zemlju označili kao „veoma demokratsku“.

„Jer kao što sam već rekao juče, svaki Avganistanac je sam svoj gospodar. Mi smo veoma egalitarna zemlja i taj egalitarizam nam daje osnovu za raspravu i diskusiju. Ali to moraju da budu naše sopstvene debate. Moram da kažem, ne volim to da pominjem, ali moram to da kažem — to nije demokratija Džona Kerija, to je naša lična demokratija. On ne mora da dolazi i da broji glasove, ili da prebrojava birače u regionu. To je naša demokratija i mi smo dužni da je praktikujemo na način koji je u skladu sa našim tradicijama. Kako kažu Kinezi: ’Treba da izaberemo sopstveni model razvitka‘. To je pravi put“, rekao je Karzai.

Avganistan - Sputnik Srbija
Kad Amerika oslobađa Avganistan, onda ginu — civili

Ruski predsednik se nadovezao sa šalom na temu američkog mešanja u izborni proces u Avganistanu, govoreći o bivšem državnom sekretaru Džonu Keriju:

„Džon je dobar momak, ali, kao što vidite, u matematiku se baš i ne razume.“

Ranije je bivši Karzaijev savetnik za nacionalnu bezbednost Rangin Spanta optužio zapadne zemlje, a posebno Sjedinjene Države, da „prebacuju krivicu za svoje strateške greške na pleća Avganistanaca“.

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala