Todoriću određen pritvor od mesec dana

© SputnikIvica Todorić
Ivica Todorić - Sputnik Srbija
Pratite nas
Zoran Luburić, istražni sudija Županijskog suda u Zagrebu, odlučio je da svi osumnjičeni u slučaju „Agrokor“ idu na slobodu osim Ivice Todorića.
Advokat Ivice Todorića Rajko Čogurić - Sputnik Srbija
Zagreb na nogama: Svi čekaju najtraženijeg Hrvata

Kako je izjavio poznati hrvatski advokat Anto Nobilo, svi uhapšeni u akciji Agrokor izlaze na slobodu i za njih nije zatražen istražni zatvor. Jedina osoba za koju je, u odsustvu, određen pritvor je Ivica Todorić.

Advokat Ljubo Pavasović Visković takođe je izjavio kako je odlučeno da će svi uhapšeni menadžeri „Agrokora“ biti pušteni na slobodu, dok je jednomesečni istražni zatvor određen za Ivicu Todorića. Ako se ne pojavi u Hrvatskoj u roku od tri dana, za njime će biti raspisana poternica.

„Ako se Ivica Todorić pojavi u Hrvatskoj, on će završiti u Remetincu, a s obzirom na ovu odluku sada će moći da bude raspisana i međunarodna poternica za njim“, rekao je on.

Uz Todorića i njegove sinove, koji nisu u Hrvatskoj, u slučaju „Agrokor“ su osumnjičeni i u ponedeljak uhapšeni Alojzije Pandžić, Damir Kuštrak, Hrvoje Balent, Ivica Crnjac, Olivio Diskordia, Marijan Alagušić, Sanja Hrstić, Mislav Galić, Tomislav Lučić, Piruška Canjuga, Ljerka Puljić i Ivica Sertić. Svi su bili članovi Uprave ili Nadzornog odbora u „Agrokoru“, dok su Diskordia i Hrstić zaposleni u revizorskoj kući „Bejker Til koja je radila revizorske izveštaje za Agrokor.

 

 

Indeks

 

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala