Terorizam u Siriji utiče na rast islamskog ekstremizma oko Hrvatske

© Sputnik / Sergeй Guneev / Uđi u bazu fotografijaPortpatol Kremlja Dmitrij Peskov tokom parade ruske flote u Sankt Peterburgu
Portpatol Kremlja Dmitrij Peskov tokom parade ruske flote u Sankt Peterburgu - Sputnik Srbija
Pratite nas
Predsednici Rusije i Hrvatske su tokom sastanka razgovarali o situaciji u Siriji i izrazili nadu da će se očuvati pozitivna dinamika u borbi protiv terorista, rekao je novinarima portparol Kremlja Dmitrij Peskov.
Predsednici Hrvatske i Rusije Kolinda Grabar Kitarović i Vladimir Putin na sastanku u Sočiju - Sputnik Srbija
Moskva i Zagreb potpisali paket dokumenata

„Predsednici su razmenili mišljenja i izrazili zabrinutost i nadu da će takva, za sada još krhka, ali pozitivna dinamika stabilizacije situacije i oslobađanja većine teritorije zemlje od terorista DAEŠ-a biti nastavljena“, istakao je Peskov.

Aktivnosti terorista u Siriji utiču na rast islamskog ekstremizma oko Hrvatske, izjavio je Peskov.

„Aktivnosti terorista u Siriji, u regionu oko Sirije, direktno ili indirektno imaju poguban uticaj na planu rasta islamističkih, ekstremističkih tendencija oko Hrvatske, gde takođe ima mnogo muslimana, ali se tamo takvi procesi primećuju takođe zbog porasta islamskog i drugog ekstremizma“, rekao je Peskov.

Na konferenciji za medije lidera Rusije i Hrvatske, hrvatska predsednica Kolinda Grabar Kitarović izjavila je da je sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom razgovarala o borbi protiv međunarodnog terorizma.

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala