Oni određuju dalju sudbinu jedne od najmoćnijih zemalja sveta (foto)

© REUTERS / Ahmad Masood19. kongres Komunističke partije Kine
19. kongres Komunističke partije Kine - Sputnik Srbija
Pratite nas
Ceo svet s pažnjom prati 19. kongres Komunističke partije Kine, a fotografije agencije Rojters prenose delić atmosfere na događaju za koji se smatra da će odrediti kurs zemlje narednih decenija.

© REUTERS / Thomas PeterKongres je počeo u devet sati po lokalnom vremenu, a nekoliko sati uoči početka stotine delegata i novinara u kolonama su čekali da uđu u zdanje Narodne skupštine.
Kongres je počeo u devet sati po lokalnom vremenu, a nekoliko sati uoči početka stotine delegata i novinara u kolonama su čekali da uđu u zdanje Narodne skupštine.  - Sputnik Srbija
Kongres je počeo u devet sati po lokalnom vremenu, a nekoliko sati uoči početka stotine delegata i novinara u kolonama su čekali da uđu u zdanje Narodne skupštine.
© REUTERS / Thomas PeterNarednih šest dana delegati će razmatrati poruke lidera partije i predsednika države, taj će dokument biti dopunjen amandmanima, a njegovo usvajanje na završetku kongresa označiće budući pravac Kine, kako kažu, ne do narednog kongresa, nego za nekoliko sledećih decenija.
Narednih šest dana delegati će razmatrati poruke lidera partije i predsednika države, taj će dokument biti dopunjen amandmanima, a njegovo usvajanje na završetku kongresa označiće budući pravac Kine, kako kažu, ne do narednog kongresa, nego za nekoliko sledećih decenija.  - Sputnik Srbija
Narednih šest dana delegati će razmatrati poruke lidera partije i predsednika države, taj će dokument biti dopunjen amandmanima, a njegovo usvajanje na završetku kongresa označiće budući pravac Kine, kako kažu, ne do narednog kongresa, nego za nekoliko sledećih decenija.
© REUTERS / Ahmad MasoodU razgovorima s novinarima srpskih medija koji prate kongrees, zamenik predsednika Međunarodnog kineskog radija Hu Bangšeng rekao je da je Kongres prilika da se vidi kako je Kina u datim uslovima uspela da zadrži raniji nivo rasta, institirajući pri tome u nameri da se grade dobri odnosi s ostatkom sveta uprkos promenama geopolitičkih odnosa u tom svetu.
U razgovorima s novinarima srpskih medija koji prate kongrees, zamenik predsednika Međunarodnog kineskog radija Hu Bangšeng rekao je da je Kongres prilika da se vidi kako je Kina u datim uslovima uspela da zadrži raniji nivo rasta, institirajući pri tome u nameri da se grade dobri odnosi s ostatkom sveta uprkos promenama geopolitičkih odnosa u tom svetu.  - Sputnik Srbija
U razgovorima s novinarima srpskih medija koji prate kongrees, zamenik predsednika Međunarodnog kineskog radija Hu Bangšeng rekao je da je Kongres prilika da se vidi kako je Kina u datim uslovima uspela da zadrži raniji nivo rasta, institirajući pri tome u nameri da se grade dobri odnosi s ostatkom sveta uprkos promenama geopolitičkih odnosa u tom svetu.
© REUTERS / Tyrone SiuU Pekingu je ovog jutra kišovito, plato ispred skupštinskog zdanja bio je zato preplavljen kišobranima sive i bordo boje.
U Pekingu je ovog jutra kišovito, plato ispred skupštinskog zdanja bio je zato preplavljen kišobranima sive i bordo boje. - Sputnik Srbija
U Pekingu je ovog jutra kišovito, plato ispred skupštinskog zdanja bio je zato preplavljen kišobranima sive i bordo boje.
© REUTERS / Aly SongBivšem kineskom predsedniku Đijangu Ceminu neka izlaganja izgleda nisu bila toliko zanimljiva.
Bivšem kineskom predsedniku Đijangu Ceminu neka izlaganja izgleda nisu bila toliko zanimljiva. - Sputnik Srbija
Bivšem kineskom predsedniku Đijangu Ceminu neka izlaganja izgleda nisu bila toliko zanimljiva.
© REUTERS / Tyrone SiuDelegati su pristizali organizovano autobusima, i žene i muškarci su u crnim odelima, a predstavnici pojedinih nacionalnih zajednica došli su u zanimljivim nošnjama.
Delegati su pristizali organizovano autobusima, i žene i muškarci su u crnim odelima, a predstavnici pojedinih nacionalnih zajednica došli su u zanimljivim nošnjama. - Sputnik Srbija
Delegati su pristizali organizovano autobusima, i žene i muškarci su u crnim odelima, a predstavnici pojedinih nacionalnih zajednica došli su u zanimljivim nošnjama.
© REUTERSVozni park učesnika kongresa
Vozni park učesnika kongresa - Sputnik Srbija
Vozni park učesnika kongresa

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala