„Glavno dostignuće ‘Majdana’“: Šatori ispred Vrhovne rade

© Sputnik / Stringer / Uđi u bazu fotografijaTrg Nezavisnosti u Kijevu
Trg Nezavisnosti u Kijevu - Sputnik Srbija
Pratite nas
Načelnik ukrajinske policije Sergej Knjazev izjavio je da se pitanje zakonitosti postavljanja šatora u vladin kvart nalazi u nadležnosti kijevske administracije. Policija će i dalje pratiti situaciju i osiguravati javni red i mir sve dok se demonstranti ne raziđu.
Mihail Sakašvili - Sputnik Srbija
Sakašvili: Ovo je poslednja prilika za Porošenka

Neće biti uklanjanja šatora koje su juče postavili demonstranti u centru ukrajinske prestonice. Ukrajinske vlasti garantuju bezbednost svim učesnicima demonstracija. Kako se navodi u saopštenju generalnog tužioca Ukrajine Jurija Lucenka, koje je objavljeno na Fejsbuku, nadzorni organ će pažljivo pratiti „slučajeve fizičkog nasilja građana, policije i poslanika koji su zaštićeni zakonom“. Takvi slučajevi će biti oštro kažnjavani.

„Pravo na mirne proteste je jedno od glavnih dostignuća 'Majdana‘. Neće biti nikakvog sklanjanja šatora“, navodi se u saopštenju generalnog tužilaštva.

Šef ukrajinske policije Sergej Knjazjev izjavio je da je svim učesnicima protesta garantovana bezbednost. Policija nastavlja da prati održavanje mitinga ispred Vrhovne rade.

Po njegovim rečima, policija neće proveravati zakonitosti postavljanja šatora u vladinom kvartu Kijeva, jer je to u domenu administracije grada.

U šatorima koji su sinoć postavljeni ispred Vrhovne rade provelo je noć oko 200 aktivista, većinom organizatora protesta. Nepoznato je da li se među njima nalazio i bivši gubernator Odeske oblasti Mihail Sakašvili.

Pres-sekretar predsednika Rusije Dmitrij Peskov izjavio je da je situacija u Kijevu daleko od stabilne.

„Pratimo šta se tamo dešava. Očigledno da je situacija je daleko od stabilne“, rekao je Peskov novinarima.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala