Ako SAD realizuju pretnje ruskim medijima — očekujte odgovor

© Sputnik / Nina Zotina / Uđi u bazu fotografijaPaviljon televizije RT i Rusija 24 na međunarodnom investicionom forumu u Sočiju
Paviljon televizije RT i Rusija 24 na međunarodnom investicionom forumu u Sočiju - Sputnik Srbija
Pratite nas
Ako SAD realizuju pretnje ruskim medijima, Rusija će odgovoriti, ali ne tako niskim metodama, rekao je ministar za telekomunikacije Rusije Nikolaj Nikiforov.
Kremlj - Sputnik Srbija
Kremlj: Napad na Sputnjik — očekujte odgovor

„Treba tražiti druge poluge odmazde, a ne služiti se sredstvima Sjedinjenih Država. Mislim da će Rusija naći načine i neće biti potrebe za američkim metodama“, rekao je on.

„Sramotno je izlaziti sa takvom retorikom — zabrana medija. Ako vidimo da su pretnje realizovane tokom konkretnih akcija na teritoriji SAD mislim da će Rusija pronaći druge načine. Ne mislim da je potrebno koristiti iste metode“, rekao je Nikiforov, odgovarajući na pitanje da li će se uvoditi ograničenja za strane medije kao odgovor na probleme koje imaju RT u SAD.

Početkom septembra Ministarstvo pravde SAD obavezalo je kompaniju RT da se do 17. oktobra registruje kao strani agent. Zahtev je stigao u pozadini rasprave o zakonu koji je podnet u Predstavničkom domu Kongresa. On predviđa promene uslova registracije stranih agenata. U skladu sa dokumentom Ministarstvo pravde SAD, u čiji sastav ulazi FBI, oni će dobiti dodatna ovlašćenja za organizacije koje na nezakonit način pokušavaju da utiču na političke procese u SAD.    

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala