Vučić: Sve laž do laži, sram vas bilo!

© Tanjug / Zoran ŽestićAleksandar Vučić
Aleksandar Vučić - Sputnik Srbija
Pratite nas
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je zadovoljan radom vlade i premijerke Ane Brnabić u poslednjih 100 dana i dodao da vlada treba da nastavi da radi na način na koji je radila do sada — odgovorno i disciplinovno.

„Podržavam vladu i podržavam Anu (Brnabić)“, rekao je kratko Vučić na zajedničkoj konferenciji za novinare sa predsedavajućim Predsedništva BiH Draganom Čovićem.

Predsednik je, međutim, otvoreno rekao da ga je lično veoma pogodilo i da mu je, kako kaže, teško palo to što je vladajuća koalicija nazad četiri godine radila da bi mogla da se pohvalili ovim rezultatima, ali da uvek ima onih koji su nezadovoljni i koji napadaju rad vlade suštinski ni za šta.

Premijer Ana Brnabić sa ministrima na konferenciji za novinare u Kruševcu povodom 100 dana Vlade Srbije. - Sputnik Srbija
Prosvetarima, lekarima, vojsci i policiji 10 odsto veće plate

„Radite svake godine, pritiskate, ministre, obezbedite suficit u državnoj kasi… i sve to bez privatizacionih prihoda. A da nemate privatizacioni prihod i da imate suficit u budžetu sa kamatama nije se dogodio… Sada se evo dogodilo“, rekao je Vučić.

Posebno mu, kazao je predsednik, teško pada to što se ne govori istina u vezi sa povećanjem penzija i plata, opremanjem Vojske Srbije..

„Sve laž do laži. Prestanite više… Nemojte da vređate ogroman rad i trud ljudi koji puno rade. Poštujte nečiji rad i trud“, pozvao je predsednik Vučić kritičare vlasti.

On je primetio i da su neki jedva dočekali da se vrati ono, kako je rekao, staro vreme u kojem je bilo samo: „Daj, daj, daj…“.

U prilog tome, predsednik je podsetio da će penzioneri dobiti jednokratnu pomoć od 5.000 dinara koja će, kaže, mnogo značiti onim siromašnim penzionerima.

„Imaćemo uvećanje penzija pet odsto za svkaog poenzionera, a onda kada čujete ’pa to je malo, očekivali smo više‘, stanete i kažete: ’Na to nemam odgovor‘“.

Kažu i da su malo povećane plate, primetio je Vučić i pozvao ponovo sve one koji tako govore da „prekinu sa lažima“, rekavši da je reč o nekim analitičarima i profesionalnim lažovima koji to ponavljaju iz dana dan.

„Učitelji će imati 11 odsto višu platu nego pre smanjenja, govorim o kumulativnom povećanja u poslednje tri godine, lekari medicinske sestre za 10 odsto više, radnici u socijalnoj sferi za 9, odnosno 10 odsto, kao i vojnici i policajci, poreznici, takođe“, rekao je Vučić.

Predsednik je istakao da će jedino manje povećanje imati zaposleni u njegovom kabinetu, vladi o Skupštini.

„To ne kažete narodu na pošten način“, zapitao je predsednik i podsetio da će prosečne plate u januaru iznositi 450, a bile su 350 evra.

Predsednik je istakao i da nismo radili deset odsto više, te da je toliko povećanje zahvaljujući disciplini i odgovornosti vlade, velikom trudu i fiskalnoj disciplini.

„I opet ne valja“, primetio je predsednik, te zapitao u kojoj se to zemlji povećavaju plate za deset odsto.

U Nemačkoj, dodao je, povećanja iznose dva odsto.

Tačno je, kaže, da oni imaju veće plate, ali oni su radili i zaradili.

Predsednik je konstatovao i da je neki, kako je rekao, stručnjak rekao da je odluka o povećanju plata i penzija politički motivisana.

Ocenivši to kao nonsens, predsednik je rekao da ta povećanja odobrava MMF, a da je Srbija za tri godine prošla sve revizije.

Smatra da te koji tako izjavljuju treba da bude sramota.

„Mi nismo, sada radimo i zarađujemo, a moraćemo radimo i zarđujemo mnogo više. Samo laž do laži. Ne postoji stvar koja me je toliko zabolela“, rekao je i dodao da je slično i kada je reč o Vojsci Srbije gde sada imamo naoružanje, ali opet, kaže, ne valja.

U Beogradu se, istakao je predsednik, gradi najviše što se može i opet ne valja.

„Šta je to što želite, šta je to što hoćete“, zapitao je predsednik Vučić kritičare vlasti.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala