Irački Kurdi odbili zahtev Vlade da ponište rezultat referenduma

© Sputnik / Dmitriy Vinogradov / Uđi u bazu fotografijaIrački Kurdistan
Irački Kurdistan - Sputnik Srbija
Pratite nas
Lideri iračkih Kurda odbacili su danas zahtev Vlade Iraka da ponište ishod referenduma o nezavisnosti kao preduslov za pregovore u cilju rešavanja spora između dve strane.

Kurdski lideri, koji su se sastali kako bi razgovarali o krizi u kurdskom gradu Dokanu, ponovo su predložili „mirno rešenje“ krize sa Bagdadom, naveo je na Tviteru pomoćnik predsednika regionalne vlade Kurdistana Masuda Barzanija, Hemin Havrami, prenosi Rojters.

Ženske noge - Sputnik Srbija
Irački „porno udar“ na Kurdistan — objava rata

Tom sastanku su prisustvovali Barzani, irački predsednik Fuad Masum i Hero Talabani, supruga Džalala Talabanija, kurdskog lidera koji je preminuo početkom ovog meseca.

Kurdski lideri su odbacili ono što su opisali kao „vojne pretnje“ iračkih snaga kurdskim vojnim snagama pešmerga i najavili da će braniti teritoriju pod kurdskom kontrolom u slučaju napada.

Iračka vlada, koja referendum o nezavisnosti Iračkog Kurdistana od Iraka smatra neustavnim, preduzela je više mera u cilju izolovanja ovog regiona, među kojima i odluku o ukidanju direktnih međunarodnih letova u tom iračkom regionu.

Referendum o nezavisnosti Kurdistana održan je 25. septembra, a tom prilikom je 92 odsto glasača zaokružilo opciju „da“.

 

Tanjug

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala