Prosvetarima, lekarima, vojsci i policiji 10 odsto veće plate

© Tanjug / Tanja ValičPremijer Ana Brnabić sa ministrima na konferenciji za novinare u Kruševcu povodom 100 dana Vlade Srbije.
Premijer Ana Brnabić sa ministrima na konferenciji za novinare u Kruševcu povodom 100 dana Vlade Srbije. - Sputnik Srbija
Pratite nas
Premijerka Ana Brnabić najavila je da će zaposlenima u prosvetni, zdravstvu, socijalnim službama, vojsci, policiji, bezbednosnim službama, sudovima, tužilaštvima, zavodima za izvršenje krivičnih sankcija, u ustanovama kulture i poreskoj upravi plate biti povećane za 10 odsto.

Zaposlenima u administraciji, stručnim službama ministarstava i Skupštini sledi povećanje od pet odsto, dodala je ona.

Ana Brnabić - Sputnik Srbija
Kako je Ana uvredila građane Srbije u Briselu

„Ovo smo pažljivo odmeravali da damo pozitivan signal zaposlenima u državnoj administraciji, a da se ne vraćamo na vreme kad je u stvari najbolji posao bio u administraciji, jer onda privreda ne može da napreduje“, rekla je Brnabićeva.

Penzioneri će od 1. januara 2018. dobiti pet odsto veće penzije, a narednog meseca primiće jednokratnu pomoć od 5.000 dinara, rekla je Brnabićeva.

Sa pravom nosite Vučićeve slike

Predsednica Vlade Srbije poručila da će njena Vlada nastaviti da radi naporno i u partnerstvu sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i istakla da je to partnerstvo „posebna snaga“ koju Srbija ima.

„Partnerstvo između Vlade i predsednika Srbije je snaga svih nas“, rekla je premijerka u obraćanju na svečanosti preuzimanja kruševačke fabrike „14. Oktobra“ od strane slovačke „MSM grupe“, koja, kao i kompanije „Tatra“ i „Avia“, posluje u okviru „Čehoslovak grupe".

Brnabićeva je rekla da je primetila da građani nose slike predsednika Srbije i to sa pravom jer je „on najzaslužniji za to što će ’14. Oktobar‘ ponovo da radi“.

„Hoću da vam prenesem posebne pozdrave od predsednika Vučića. Vidim puno njegovih slika danas ovde, i u pravu ste. Verujte mi, bez ikakvog ulagivanja, on jeste čovek koji je najviše dao za ovaj projekat“, kazala je premijerka i dodala da je Vučić ispratio svaki sastanak u vezi sa preuzimanjem ’14. Oktobra‘“ u poslednje dve godine.

 

Tanjug

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala