Novi napad zapadnih medija na Rusiju: Zašto je Moskva koristila Pokemone

© AFP 2023 / KAZUHIRO NOGIPokemoni
Pokemoni - Sputnik Srbija
Pratite nas
Televizija Si-En-En sprovela je istraživanje u kojem se govori da je Rusija navodno koristila igru „Pokemon go“ kao sredstvo podsticanja rasne netrpeljivosti u Sjedinjenim Američkim Državama.
Portparol Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova - Sputnik Srbija
Zaharova: Opet im krivi Rusi

U materijalu se navodi da je ruska strana navodno organizovala takmičenje, prema kojem su korisnici morali da imenuju izmišljene likove igrice u čast Afroamerikanaca koji su poginuli u policijskim akcijama.

Prema informaciji televizije, radi se o kampanji „Ne pucajte u nas“ čiji su nalozi registrovani na društvenim mrežama Fejsbuku, Instagramu, Tviteru, Tamblru i video-servisu Jutjubu. Si-En-En navodi da su organizatori kampanje koristili te platforme kako bi bacili svetlo na brojne slučajeve policijskog nasilja nad Afroamerikancima.

Takođe se navodi da je igračima predloženo da hvataju pokemone u onim oblastima gde su zbog akcija policije ubijeni Afroamerikanci, a pobednici neobičnog takmičenja trebalo je da dobiju poklon kartice „Amazona“.

Trenutno su nalozi kampanje na Fejsbuku, Instagramu i Tviteru zamrznute, a stranica na Tamblru objavljuje vesti o situaciji u Palestini.

Kao dokaz učešća Rusije u toj kampanji Si-En-En, koji se poziva na svoj izvor, prenosi da je nalog na Fejsbuku povezan sa Agencijom za internet istraživanja, koju televizija naziva prokremljskom strukturom.

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala