Humanost na delu: Krave, građevinski materijal i bela tehnika za porodice na Kosovu (foto)

© Foto : Srbi za SrbeSrpska deca na Kosovu
Srpska deca na Kosovu - Sputnik Srbija
Pratite nas
Predstavnici Humanitarne organizacije Srbi za Srbe pomogli su 17 srpskih porodica na području kosovsko-metohijskih enklava. Pomoć je dogovorena i isporučena u koordinaciji sa saradnicima iz Eparhije Raško-prizrenske.

Humanitarna organizacija Srbi za Srbe sprovela je novu akciju pomoći ugroženim porodicama sa više dece na Kosovu i Metohiji.

© HO Srbi za SrbePorodici Nikolić iz Velikog Ropotova kod Kosovske Kamenice kupljena je krava.
Porodici Nikolić iz Velikog Ropotova kod Kosovske Kamenice kupljena je krava. - Sputnik Srbija
Porodici Nikolić iz Velikog Ropotova kod Kosovske Kamenice kupljena je krava.

Ovaj put obiđeno je sedamnaest srpskih porodica koje žive u veoma teškim uslovima, a kojima će uručena pomoć mnogo značiti.

© HO Srbi za SrbePorodici Nakalemić iz Velike Hoče nabavljeni su crep i letve kako bi zamenili krov i proširili svoj životni prostor.
Porodici Nakalemić iz Velike Hoče nabavljeni su crep i letve kako bi zamenili krov i proširili svoj životni prostor. - Sputnik Srbija
Porodici Nakalemić iz Velike Hoče nabavljeni su crep i letve kako bi zamenili krov i proširili svoj životni prostor.

Ukupna vrednost pomoći iznosi 19.500 evra, a ogledala se u nabavci najrazličitijih stvari, od osnovne bele tehnike i pokućstva, preko građevinskog materijala, do stoke i poljoprivredne mehanizacije.

© Foto : Srbi za SrbeDeca iz familije Perić iz Pasjana kod Gnjilana. Za tu devetočlanu porodicu kupljeni su šporet, frižider, zamrzivač, veš mašina, orman, dva kreveta na sprat, sto i šest stolica.
Deca iz familije Perić iz Pasjana kod Gnjilana. Za tu devetočlanu porodicu kupljeni su šporet, frižider, zamrzivač, veš mašina, orman, dva kreveta na sprat, sto i šest stolica. - Sputnik Srbija
Deca iz familije Perić iz Pasjana kod Gnjilana. Za tu devetočlanu porodicu kupljeni su šporet, frižider, zamrzivač, veš mašina, orman, dva kreveta na sprat, sto i šest stolica.

U akciji su pomognute porodice iz Kosovske Kamenice, Novog Brda, Goraždevca, Velike Hoče i Leposavića

Porodici Kastratović iz Goraždevca kupljena su tri teleta kako bi se ozbiljnije bavili stočarstvom i lakše podizali svoje dvoje dece Radmilu i Milića.
Porodici Kastratović iz Goraždevca kupljena su tri teleta kako bi se ozbiljnije bavili stočarstvom i lakše podizali svoje dvoje dece Radmilu i Milića. - Sputnik Srbija
Porodici Kastratović iz Goraždevca kupljena su tri teleta kako bi se ozbiljnije bavili stočarstvom i lakše podizali svoje dvoje dece Radmilu i Milića.

Oragnizacija Srbi za Srbe do sada je pomogla 261 porodicu na Kosovu i Metohiji.

Porodici Kostić iz sela Bostana kod Novog Brda isporučen je građevinski materijal za potrebe proširivanja stambenog prostora.
Porodici Kostić iz sela Bostana kod Novog Brda isporučen je građevinski materijal za potrebe proširivanja stambenog prostora. - Sputnik Srbija
Porodici Kostić iz sela Bostana kod Novog Brda isporučen je građevinski materijal za potrebe proširivanja stambenog prostora.

Ta organizacija je formirana 2006. godine i do sada je pomogla preko 1.750 porodica i 11.000 dece širom Srbije i Balkana.

© HO Srbi za SrbePorodici Tasić iz Gornje Maoče kod Kosovske Kamenice nabavljeni su frižider, veš mašina, bojler, hidrofor i materijal za završetak izgradnje kupatila.
Porodici Tasić iz Gornje Maoče kod Kosovske Kamenice nabavljeni su frižider, veš mašina, bojler, hidrofor i materijal za završetak izgradnje kupatila. - Sputnik Srbija
Porodici Tasić iz Gornje Maoče kod Kosovske Kamenice nabavljeni su frižider, veš mašina, bojler, hidrofor i materijal za završetak izgradnje kupatila.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala