Rusija: Zapadna vojna grupa može da se suprotstavi pretnjama na granici

© Sputnik / Ramilь Sitdikov / Uđi u bazu fotografijaZastava Rusije na otvaranju Međunarodnog vojno-tehničkog foruma "Armija 2016"
Zastava Rusije na otvaranju Međunarodnog vojno-tehničkog foruma Armija 2016 - Sputnik Srbija
Pratite nas
Zapadna grupa vojske Rusije u svom sadašnjem sastavu, bez pojačanja, može da minimalizuje ne samo pretnje od pojačanog američkog vojnog prisustva u Poljskoj i baltičkim zemljama, već i većih razmera, izjavio je za Sputnjik bivši predsednik Odbora za odbranu i bezbednost Saveta Federacije, senator Viktor Ozerov.

„S obzirom na formirane grupe, nemoguće je negirati postojanje dodatnih borbenih sposobnosti zemalja NATO-a, ali danas Zapadna grupa može da minimalizuje pretnje ne samo navedenih snaga već i većih razmera“, istakao je Ozerov.

Ministarstvo odbrane Rusije saopštilo je da je na granici sa Rusijom u baltičkim zemljama faktički raspoređena cela divizija američke vojske. Rusko ministarstvo je navelo da je u Poljsku stigla 2. oklopna brigada Sjedinjenih Američkih Država i da je raspoređena zajedno sa oklopnom tehnikom, pri čemu je i tehnika treće američke brigade ostala u baltičkim državama.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala