Smrt „bele udovice“, jednog od simbola DAEŠ-a

© AFP 2023 / SHAH MARAIŽena sa burkom
Žena sa burkom - Sputnik Srbija
Pratite nas
Najpoznatija britanska „bela udovica“ Seli Džons prema zasad nepotvrđenim izveštajima, poginula je u Siriji u napadu američkih dronova.

Kako piše britanski „Indipendent“, američki obaveštajci su rekli svojim kolegama iz MI-6 da je pripadnica ekstremističke terorističke organizacije DAEŠ, koja je iz Kenta 2013. otišla u Siriju da se bori na strani terorista, ubijena u blizini granice Sirije i Iraka u junu, prenosi B92.

Terorista DAEŠ-a - Sputnik Srbija
Britanac prepoznao sina na propagandnom spotu DAEŠ-a

Kako se navodi, ona je stradala u napadu američkih dronova u trenutku kada je pokušavala da napusti Raku, koja je trenutno poprište najvećih borbi u Siriji otkad su koalicione snage počele da potiskuju teroriste DAEŠ-a.

Veruje se da je pokušavala da se domogne grada Mejadina, jednom od svega nekoliko koji su ostali pod kontrolom DAEŠ-a.

Britanski „San“, koji je najpre preneo ovu vest, tvrdi da se izveštaj o smrti „bele udovice“ skrivao od očiju javnosti jer je, navodno, s njom ubijen i njen 12-godišnji sin Jojo.

Ipak, „Indipendent“ napominje da je dosad uvek bilo teško da se potvrdi smrt džihadista, pogotovo ako su stradali u napadima dronovima, kao i da su prolazili meseci pre nego što se nečija smrt zvanično objavi.

Američki obaveštajci takođe kažu da ne mogu da budu sigurni sto odsto da je u napadu njihovih dronova u junu stradala baš Sali Džons, jer je nemoguće rekonstruisati DNK.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala