Savet Federacija: Moguć izlazak iz akta Rusija—NATO

© Flickr / 7th Army Joint Multinational Training CommandTenkovi Abrams
Tenkovi Abrams - Sputnik Srbija
Pratite nas
Moskva bi mogla da se povuče iz osnovnog akta Rusija—NATO ukoliko Sjedinjene Američke Države nastave da pojačavaju svoje vojno prisustvo u Poljskoj i na Baltiku, izjavio je za Sputnjik zamenik predsedavajućeg Odbora za odbranu i bezbednost Saveta federacije Rusije Franc Klincevič.
Britanci, NATO vojnici - Sputnik Srbija
Suprotno sporazumu NATO—Rusija: U Poljsku „tiho“ stigla oklopna brigada SAD

„Ako se takve akcije nastave, onda ovaj akt mora da se prekine, čime bi se privukla pažnja svetske zajednice na ove procese“, rekao je Klincevič.

On je naglasio da odluku o ovom pitanju donosi predsednik kao vrhovni vrhovni komandant, Ministarstvo spoljnih poslova i Ministarstvo odbrane. 

„Ali, sasvim je očigledno da SAD svojim potezima pokušavaju da podstaknu Rusiju da izađe iz ovog sporazuma“, istakao je senator.

Ranije je Ministarstvo odbrane saopštilo da je u blizini granice Rusije sa baltičkim zemljama američka vojska rasporedila faktički čitavu diviziju. Ministarstvo je navelo da je 2. oklopna brigada SAD stigla u Poljsku i da je raspoređena zajedno sa oklopnom tehnikom, pri čemu je na Baltiku ostala tehnika treće američke brigade.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala