Lavrov Tilersonu: To tako ne može, vidimo se na sudu

© Sputnik / Maxim Blinov / Uđi u bazu fotografijaSergej Lavrov
Sergej Lavrov - Sputnik Srbija
Pratite nas
Ministar inostranih poslova Rusije Sergej Lavrov u telefonskom razgovoru rekao je državnom sekretaru SAD Reksu Tilersonu da su nedopustive akcije američkih vlasti, koje su naložile da se skinu ruske zastave sa zgrade Generalnog konzulata Rusije u San Francisku i Trgovinskog predstavništva u Vašingtonu.
Dejr el Zor - Sputnik Srbija
Zabodena zastava pobede: Da li je ovo konačan udarac DAEŠ-u u Siriji?

„Lavrov je naglasio da se su nedopustive akcije američkih vlasti, koje su naložile da se skinu državne zastave Rusije sa naših diplomatskih objekata, koji su ranije zauzeti, i potvrdio je politiku Moskve koja priprema sudsku tužbu sa ciljem vraćanja nezakonito otete ruske imovine“, saopštili su u Ministarstvu inostranih poslova Rusije.

Ruski ministar je naglasio da je to što rade američki činovnici u direktnoj suprotnosti sa izjavama Vašingtona, koje se čuju svakog dana, o želji za normalizacijom odnosa koji nikad nisu bili gori.   

Američke vlasti ranije su obavestile ruske diplomate da su spremne da vrate državne zastave Rusije koje su skinute sa diplomatskih misija u SAD.

Vladimir Putin i Dmitrij Peskov - Sputnik Srbija
Peskov o skidanju zastava: Nema sumnje, Putin će uraditi ono što bude trebalo

„Informisali smo Ambasadu Rusije da ćemo sa zadovoljstvom, kada budu želeli, vratiti zastave ruskim vlastima“, saopštili su u Stejt departmentu.

Ministar inostranih poslova Rusije Sergej Lavrov razgovarao je sa državnim sekretarom SAD Reksom Tilersonom i o situaciji u vezi sa iranskim nuklearnim programom, navodi se u saopštenju Ministarstva inostranih poslova Rusije.

„Razgovarano je o rezoluciji SB UN iz 2015. godine o zajedničkom sveobuhvatnom akcionom planu za iranski nuklearni program. Lavrov je skrenuo pažnju da Teheran poštuje sve svoje obaveze iz dogovora i naglasio je da i drugi ko-autori dogovora treba da ga poštuju“, navodi se u saopštenju.

Lavrov i Tilerson su razgovarali i zonama deeskalcije u Siriji.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala