Španski ambasador: Hvala Srbiji što nije poslala pismo

© REUTERS / Gonzalo FuentesDečak prolazi ispod španske zastave na demonstracijama protiv nezavisnosti Katalonije u Barseloni
Dečak prolazi ispod španske zastave na demonstracijama protiv nezavisnosti Katalonije u Barseloni - Sputnik Srbija
Pratite nas
Španija je zahvalna Srbiji što nije predala pismo Evropskoj komisiji povodom njenog stava da se slučajevi Kosova i Katalonije ne mogu porediti.

To je izjavio španski ambasador u Beogradu Migel Fuertes Suarez za današnju „Politiku“.

Karles Pudždemon potpisuje deklaraciju o nezavisnosti Katalonije - Sputnik Srbija
Predsednik Katalonije potpisao deklaraciju o nezavisnosti

„Španija je zahvalna Vladi Srbije što u ovom trenutku ne poteže to pitanje, kako je već objasnio predsednik Aleksandar Vučić“, rekao je španski ambasador.

Predsednik Vučić izjavio je ranije da je pismo gotovo, da ga je on već potpisao, ali da ga premijerka Ana Brnabić neće odneti u Brisel, već će biti dostavljeno kasnije, na molbu Španije, kako ne bi pogoršalo situaciju u toj zemlji.

Odlaganje slanja pisma Evropskoj uniji ne znači, međutim, da će predsednik i Vlada odustati od insistiranja na odgovorima koje namerava da uputi Evropskoj uniji, a pre svega — kako Katalonija ne može, a samoproglašena nezavisnost Kosova i Metohije je mogla da se proglasi legalnom.

Brnabićeva, koja boravi u Briselu, izjavila je da je pismo pripremljeno, ali da ga nije donela, „na zahtev, na prvom mestu naših prijatelja iz Španije“.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala