Borča kao kineski Sudžou

© Foto : Kabinet ministra Nenada PopovicaSrpsko-industrijski park u Beogradu, koji će se graditi u Borči, imaće i savremeni logistički centar,
Srpsko-industrijski park u Beogradu, koji će se graditi u Borči, imaće i savremeni logistički centar, - Sputnik Srbija
Pratite nas
Industrijski park u Beogradu, koji će se graditi u Borči, imaće i savremeni logistički centar, po ugledu na centar u industrijskom parku Sudžou, najavio je danas ministar za inovacije i tehnološki razvoj Nenad Popović.

„Impresivan je logistički cenar u Sudžouu, nekoliko miliona kvadratnih metara logistike. Više od 100 milijardi dolara godišnje se prebaci preko ovog logističkog centra“, rekao je Popović Tanjugu.

Popović je u industrijskom parku Sudžou posetio i logistički centar, koji je deo međunarodne trgovinske zone.

Ministar Nenad Popović u poseti kineskoj kompaniji CRBC. - Sputnik Srbija
Kinezi će graditi industrijski park u Borči 2018.

Logistički centar koristi više od 400 uspešnih kompanija.

„Sve carinske i druge formalnosti se obave za najviše četiri sata. Sigurno je da industrijskom parku koji će se graditi u Beogradu treba sličan logistički centar, jer je logistika jedan od osnovnih elemenata u industriji — brzoj i pravilnoj dostavi svih proizvoda do krajnjeg kupca“, naveo je ministar.

Naglasio je da potencijal centra u Sudžouu može da se iskoristi i da je došao da bi razgovarao sa projektantima njihovog logističog parka.

„Potencijal, znanje i iskustva u Sudžouu ćemo da primenimo i u Beogradu. Oni će na primeru Beograda moći da pokažu sve znanje koje su stekli u poslednjih 20 godina. Beograd može da bude prepoznat u budućnosti kao jedan od najboljih logističkih centara, a pogotovo u Jugoistočnoj Evropi“.

Dodao je da sva znanja kolega iz Kine mogu da budu primenjena u Beogradu, kako bi na najbolji i najefikasniji način mogli da proizvodimo i transportujemo proizvode do krajnjeg kupca.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala