Saradnja NATO-a i Gruzije — pretnja regionalnoj bezbednosti

© AP Photo / Shakh AivazovVojnici NATO-a
Vojnici NATO-a - Sputnik Srbija
Pratite nas
Rusija, Abhazija i Južna Osetija smatraju dalje unapređenje saradnje Gruzije i NATO-a realnom pretnjom po regionalnu bezbednost, saopštila je ruska delegacija na kraju razgovora o bezbednosti i stabilnosti Zakavkazja koji su održani u Ženevi 10. i 11. oktobra.
NATO brodovi u Crnom moru - Sputnik Srbija
NATO zbija snage u Rumuniji: Sprema li se rat za Crno more?

„Delegacije Rusije, Abhazije i Južne Osetije su naglasile da dalje unapređenje saradnje Tbilisija i NATO-a smatraju realnom pretnjom po regionalnu bezbednost“, naglasili su u Ministarstvu.

Kako su naveli u Ministarstvu inostranih poslova Rusije, u vojnim vežbama Severnoatlantske alijanse, koje su održane na leto i na jesen ove godine u Gruziji, učestvovao je rekordan broj vojnika i teške tehnike.

„Predstavnici određenih država NATO-a koji su prisustvovali vežbama naglašavali su njihov antiruski pravac i njihovu važnost za Gruziju sa tačke gledišta buduće ’deokupacije‘ Južne Osetije. Takve akcije Tbilisija i članova Alijanse su u suprotnosti sa ciljevima diskusija koje se vode u Ženevi, obezvređuju rad formata i vode ka porastu napetosti u regionu“, naveli su u diplomatskom resoru.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala