Kineski Lazar promoviše film o Kosovu

© Foto : Fejsbuk/Boris MalagurskiBoris Malagurski i Lazar
Boris Malagurski i Lazar - Sputnik Srbija
Pratite nas
Film Borisa Malagurskog „Kosovo: Momenat u civilizaciji“ uskoro bi mogao da bude prikazan i u Kini, najavio je ovaj srpski reditelj na svom nalogu na Fejsbuku.

Malagurski je svojim pratiocima na toj društvenoj mreži sa oduševljenjem podelio informaciju da je upoznao „Bingđinga, čoveka iz Šangaja, koji godinama promoviše Srbiju u Kini“ i koji će pomoći oko prikazivanja filma u toj zemlji.

„Pristao je da prevede film ’Kosovo: Momenat u civilizaciji‘.On toliko voli Srbe da je odabrao za sebe i srpsko ime — Lazar. Hvala, Lazare!“, rekao je Malagurski.

Film „Kosovo: Momenat u civilizaciji“ izazvao je burne reakcije prištinskih vlasti nakon njegove premijere u Parizu. Nakon projekcije u francuskoj prestonici film je prikazan u Beogradu, gde je okupio na stotine ljudi u kripti Hrama Svetog Save.

Ideja filma je da se prikaže ugroženost, ali i lepota srpske baštine na KiM.

Film je snimljen sa ciljem da se priča o manastirima predstavi kroz ličnu priču voditelja Stefana Popovića, koji je australijski voditelj, ali je odrastao na Kosovu i tamo je proveo detinjstvo.

Scenario je pisao Miloš Ninković, a ovaj dokumentarni film nije klasična forma dokumentaraca već je ispričan tako da bude prijemčiv svima, mladima i starima.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala