Incident u Prištini: Tačijeva izjava posle koje je britanski ambasador napustio salu

© AP Photo / Visar KryeziuHašim Tači
Hašim Tači - Sputnik Srbija
Pratite nas
Ambasador Velike Britanije u Prištini Rori O′Konel napustio je danas salu u Prištini, nakon što je kosovski predsednik Hašim Tači rekao da međunarodna zajednica nije ispunila obećanja data Kosovu, prenose prištinski mediji.
Hašim Tači pored zastava tzv.Kosova , EU i Nemačka - Sputnik Srbija
Tači zahvalio Vatikanu na podršci

Na predstavljanju izveštaja „Percepcija javnog mnjenja o radu i mandatu Specijalnog suda za Kosovo“, Tači je ocenio da je formiranje Specijalnog suda „kap pravde u moru nepravde“, navodi Radio KiM.

Tači je rekao da je formiranje Specijalnog suda za ratne zločine tzv. OVK došlo pod pritiskom međunarodne zajednice i ponovio da je „borba OVK bila pravedna“.

Tači je rekao da taj sud neće suditi o zločinima „koje su počinili Srbi“ tokom sukoba na Kosovu.

„Kosovo je održalo svoju reč, a međunarodna zajednica nije“, rekao je Tači, nakon čega je britanski ambasador napustio salu.

Iz Ambasade Velike Britanije u Prištini rekli su da ta zemlja podržava napore predsednika Tačija u smeru pomirenja i pravde, ali da je O′Konel „morao da napusti salu“.

U saopštenju britanske ambasade se navodi da je ambasador prošle nedelje javno pohvalio Tačijeve napore, te da je i prisustvo ambasadora na predstavljanju izveštaja bilo u tom cilju.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala