Klintonova: Za poraz demokrata kriv „zločinac“ Putin

© AP Photo / Gerry BroomeAmerički predsednički kandidat Demokratske partije Hilari Klinton
Američki predsednički kandidat Demokratske partije Hilari Klinton - Sputnik Srbija
Pratite nas
Bivša kandidatkinja za predsednika SAD Hilari Klinton izjavila je da je ruski predsednik Vladimir Putin „pravi zločinac“, kao i da je on lično odgovoran za poraz demokrata na predsedničkim izborima u SAD.

Kako je rekla, Putin želi da se osveti zbog raspada Sovjetskog Saveza i širenja NATO-a, a tvrdi i da je ruski predsednik na nju gnevan lično.

Hilari Klinton - Sputnik Srbija
Izlazak iz depresije Hilari Klinton uz veru, jogu i vino

„Nije pitanje to što sam izgubila izbore, već na koji način se to dogodilo. Da sam izgubila samo od kojekakvog ’normalnog‘ republikanca, ne bih imala šta da kažem seam da iz političkog ugla nisam sa njim saglasna. Tako je bilo i sa Reganom i sa Bušom, ali najveći poraz je taj što smo izabrali nekoga ko se malo u šta razume, koji ne brine ni o čemu i samo se raduje aplauzima“, rekla je ona u intervjuu za list „Sandej tajms“.

Prema njenim rečima, politika SAD tokom 90-ih godina prošlog veka, kada je reč o demokratizaciji i zaštiti zemalja bivšeg Sovjetskog Saveza, nije se dopadala Rusiji, a Putin je, kako je navela, i sam svojevremeno rekao da je raspad SSSR-a najveća katastrofa u istoriji čovečanstva.

Klintonova je dodala i da nijednoj zemlji nije dosad pošlo za rukom da napadne SAD i da iz toga izađe bez posledica.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala