Rusija nastavlja svoj pohod: Teroristi obezglavljeni u Siriji (video)

© Sputnik / Iliya Pitalev / Uđi u bazu fotografijaSu-35
Su-35 - Sputnik Srbija
Pratite nas
U Siriji su likvidirani uticajni komandanti DAEŠ-a poreklom sa Kavkaza, saopštio je zvanični predstavnik Ministarstva odbrane Rusije Igor Konašenkov.

Poslednjih dana ruska avijacija u Siriji uništila je pojačanje terorista DAEŠ-a sa velikim brojem stranih najamnika koje je iz Iraka stiglo u područje Abu Kemal na sirijsko-iračkoj granici, izjavio je Konašenkov.

Ruska vojno-obaveštajna služba u Siriji tokom nedelje je otkrila područja gde se nalaze komandni punktovi i nagomilane snage u gradu Abu Kemalu, kao i trase kojima teroristi idu ka gradu Majadinu i dalje prema jugu.

Tokom napada ruskih aviona na uporišta likvidirano je blizu 40 terorista iz Tadžikistana i Iraka, kao i sedam vozila sa teškim mitraljezima.

U području Majadina je uništen komandni centar terorista i likvidirano je 80 militanata, uključujući devet ekstremista sa Severnog Kavkaza. Uništeni su krupno naoružanje i tri skladišta municije.

Tajni sef - Sputnik Srbija
Otvoren zbog rata u Siriji: Da li tajni sef može da spreči apokalipsu

U Ministarstvu odbrane Rusije su naveli da je u vazdušnom napadu u dolini reke Eufrat likvidiran odred stranih plaćenika od 60 ljudi, poreklom iz ZND, Tunisa i Egipta. Uništeno je i 12 vozila sa instaliranim teškim mitraljezima.

Nekoliko dana je vršeno izviđanje i u području El Sukarija i tamo je uništen komandni centar DAEŠ-a sa 30 militanata.

„Prema informacijama koje su dobijene iz nekoliko kanala i koje su potvrđene ’na zemlji‘ likvidirani su uticajni komandanti DAEŠ-a sa Severnog Kavkaza koji su se dugo krili: Abu Omar el Šišani, Alaudin el Šišani i Salahudin el Šišani. Likvidacija militanata međunarodne terorističke organizacije DAEŠ će biti nastavljena“, dodali su u Ministarstvu odbrane Rusije.

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala