Putin dočekao kralja u „zlatnoj sobi“: Dobar znak (video)

© Sputnik / Sergej Gunjejev / Uđi u bazu fotografijaPredsednik Rusije Vladimir Putin i saudijski kralj Salman ibn Abdel Aziz Saud
Predsednik Rusije Vladimir Putin i saudijski kralj Salman ibn Abdel Aziz Saud - Sputnik Srbija
Pratite nas
Predsednik Rusije Vladimir Putin nazvao je dobrim znakom posetu kralja Saudijske Arabije Salmana ibn Abdel Aziza el Sauda Rusiji, izrazivši uverenje da će ona poslužiti kao dobra tačka u razvoju odnosa dveju zemalja. Nakon „sadržajnog, predmetnog i poverljivog“ razgovora u uskom krugu, sastanak je nastavljen u širokom sastavu.

„Ovo je prva poseta kralja Saudijske Arabije Rusiji u istoriji naših odnosa. To je samo po sebi veoma značajan događaj. Istorija naših odnosa je velika“, rekao je Putin uoči sastanka sa kraljem.

Ruski lider je podsetio da je 1926. godine SSSR bio prva država koja je priznala Kraljevinu koju je osnovao otac aktuelnog lidera.

„Sada nam je veoma prijatno da ugostimo Vaše veličanstvo. Uveren sam da će vaša poseta poslužiti kao dobar podstrek razvoja naših međudržavnih veza“, naglasio je Putin.

Saudijski kralj stigao u Moskvu - Sputnik Srbija
Šok čim je sleteo u Moskvu: Saudijski kralj ovo nije očekivao (video)

Kralj Saudijske Arabije je zahvalio predsedniku Rusije za gostoljubivost.

„Srećni smo što se nalazimo u prijateljskoj zemlji“, rekao je on.

Nakon sastanka u užem krugu, predsednik Rusije Vladimir Putin i kralj Saudijske Arabije Salman ibn Abdul Aziz el Saud počeli su pregovore u širem sastavu. Ruski lider je ocenio razgovor u uskom krugu kao „sadržajan, predmetan i poverljiv“.

Saudijski kralj je izjavio da situacija u Siriji treba da bude rešena političkim putem koji bi garantovao bezbednost i stabilnost, kao i očuvanje teritorijalne celovitosti zemlje. Saud je pozvao Putina da poseti Rijad, što je ruski lider prihvatio.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala