Kremlj proverava informacije o zarobljavanju ruskih vojnika u Siriji

© Foto : pixabay.com/DEZALBBista Svetog Miahajla u moskovskom Kremlju
Bista Svetog Miahajla u moskovskom Kremlju - Sputnik Srbija
Pratite nas
Moskva je zabrinuta za sudbinu ljudi zarobljenih u Siriji, ako su oni zaista državljani Rusije, izjavio je pres-sekretar predsednika Rusije Dmitrij Peskov, komentarišući navode da su teroristi u Siriji zarobili Ruse.
Bombardovanje u Siriji - Sputnik Srbija
Osveta za napad na ruske vojnike: Ruska avijacija likvidirala komandni štab Nusra fronta

„Možda su u pitanju dva državljanina Rusije, vojnika. Predlažem da se orijentišemo, pre svega, na (jučerašnje) saopštenje Ministarstva odbrane. Nesumnjivo, u Moskvi su zabrinuti za sudbinu tih građana, ako su oni državljani Rusije“, rekao je on.

On je dodao da su u Kremlju videli informacije da je jedan od zarobljenika ruski kozak, ali da za sada to nije potvrđeno.

„Naravno, potrebni su jači dokazi. Ali, još jednom ponavljam, ta informacija će biti proverena preko svih mogućih izvora“, rekao je Peskov.

Ruski zvaničnik je saopštio da će Rusija nastaviti da ulaže napore u sferi borbe protiv terorizma i da pruža podršku državnoj celovitosti Sirije.

Juče su zapadni mediji objavili informacije da je DAEŠ objavio video sa dva zarobljena ruska vojnika. Muškarci na snimku nisu govorili da su služili u Oružanim snagama Rusije. Ministarstvo odbrane rusije je negiralo ove informacije.

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala