Da li su ova svetla najveći dokaz NLO-a na zemlji?

Pratite nas
Naučnici i dalje traže objašnjenja za neobičnu pojavu koju mnogi smatraju NLO-om...

Stanovnici Hesdalen doline u Norveškoj više od 80 godina svedoci su magičnih svetla koji se javljaju na noćnom nebu. Nakon što se pojave, ta svetla plešu i ponekad bljeskaju u različitim jarkim bojama.

Svetla je video veliki broj ljudi, pa su više puta i snimljena. Njihova pojava ne može se osporiti, a naučnici nakon dugogodišnjih studija nisu uspeli da otkriju o čemu je reč. Jedno od nagađanja je to kako je područje radioaktivno, a radijaciju nose čestice prašine koje eksplodiraju u dodiru sa atmosferom, piše hrvatski „Ekspres“. 

Vanzemaljci iznad Srbije - Sputnik Srbija
Vanzemaljci na nebu iznad Srbije: Građani tvrde — snimili smo NLO (video)

Samo nagađanja

Drugo objašnjenje je da se cela dolina ponaša kao velika baterija, budući da je jedna od dolina izrazito bogata bakrom, dok druga ima cinka u obilju, a obe te komponente se mogu pronaći u bateriji, potrebna im je samo neka „kisela“ veza kako bi zasvetlilo. Reka na dnu doline sadrži sumpor, koji može da deluje kao izvor kiseline.

Teoretičari zavere u tim svetlima pak vide vanzemaljski uticaj.

Leteći tanjir - Sputnik Srbija
Zašto su vanzemaljci pobegli sa Zemlje (video)


Istorijski izveštaji i istraživanja

Prvi izveštaji o neobičnim svetlima pojavljuju se u ranim četrdesetim godinama prošlog veka. Posebno velika aktivnost Hesdalenske vatre se dešavala od decembru 1981. do leta 1984. godine, kada su svetla mogla da se vide 15 do 20 puta nedeljno. Otada svetlo se na nebu pojavljuje mnogo ređe i danas se može videti 10 do 20 puta godišnje. Hesdalenska vatra je najčešće blještavo, belo ili žuto svetlo koje pluta iznad tla. Ponekad su se svetla mogla videti i više od sat vremena.

Postoje još nekoliko drugih vrsta svetla koja isto nisu objašnjena u dolini Hesdalen.

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala