Stejt department potvrdio: Ulazili smo u zgrade Konzulata Rusije

© AP Photo / Charles DharapakZgrada Stejt departmenta
Zgrada Stejt departmenta - Sputnik Srbija
Pratite nas
Stejt department SAD potvrdio je da su predstavnici bezbednosnih organa obilazili zgradu Konzulata Rusije u San Francisku nakon što su ruske diplomate napustile taj objekat, kako bi potvrdili da su svi stanari zaista otišli.

„Nakon što su poslednji stanari napustili objekte Konzulata Rusije, naši predstavnici su obišli zgrade kako bi to i potvrdili“, rekao je neimenovani predstavnik američkog spoljnopolitičkog resora.

Generalni konzulat Rusije u San Francisku - Sputnik Srbija
Moskva objavila video: Obaveštajci SAD nezakonito ulaze u ruske objekte

On je rekao da će ruski objekti konzulata ostati zatvoreni, kao i da će Stejt department biti jedina institucija koja će biti nadležna za izdavanje dozvola za eventualni ulazak u njih.

Nešto ranije je Ministarstvo spoljnih poslova Rusije objavilo na svojoj stranici na Fejsbuku snimak ulaska američkih predstavnika na teritoriju objekata u vlasništvu Rusije u San Francisku.

„Predstavnici američkih obaveštajnih službi i policije nastavljaju praksu ilegalnog ulaženja na teritoriju ruskih objekata, čime krše međunarodno pravo i svoje zakonodavstvo“, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova Rusije.

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala