Pike u suzama napušta „Crvenu furiju“

Pratite nas
Fudbaler Barselone Đerar Pike, jedan od najvećih zagovornika nezavisnosti Katalonije među sportistima, izjavio je da je ponosan na svoj narod i poručio da je spreman da se povuče iz reprezentacije Španije, ukoliko Savez to bude tražio.

„Ja sam Katalonac i veoma sam ponosan zbog toga. Ponosan sam i na narod Katalonije, nismo mi ’loši momci‘ u čitavoj priči oko referenduma. Mi samo želimo da glasamo, pod Frankovim režimom nije bilo glasanja i to pravo moramo da branimo. Nisam verovao šta radi policija, mislio sam da će na miran način pokušati da spreče glasanje. Takva njihova reakcija samo je pogoršala stvari“, izjavio je Pike, koji je i sam izašao na glasanje i podelio fotografiju sa biračkog mesta na društvenim mrežama.

Standardni španski reprezentativac dodao je da je, ukoliko to Savez bude tražio, spreman i da napusti državni tim.

„Igranje za reprezentaciju nije takmičenje u patriotizmu, već da odigraš najbolje što možeš. Znam da u celoj Španiji postoji veliki broj ljudi koji se ne slaže sa ovim što se desilo i koji veruju u demokratiju“, rekao je Pike, uz konstataciju da je utakmica protiv Las Palmasa, koja je po naredbi iz Madrida odigrana pred praznim tribinama, njegovo najteže iskustvo u karijeri.

Pike je rođen u Barseloni. Posle pozajmica u Mančester Junajtedu i Saragosi, već punih 10 godina je standardan član tima, kao i reprezentacije Španije, za koju je odigrao 91 utakmicu, postigao pet golova i osvajao titule prvaka Evrope i sveta.

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala