NASA pokušala da ubedi repera da je Zemlja okrugla

CC0 / / A large Animation of the planet earth. Made in GIMP.Rotacija Zemlje
Rotacija Zemlje - Sputnik Srbija
Pratite nas
Astronauti Agencije NASA pokušali su da razuvere repera Boba (B.O.B), koji prikuplja novac za lansiranje satelita kako bi dokazao da je Zemlja ravna.

Prvi se oglasio Teri Virts, koji je bio u svemiru dva puta. „Mogu da mu uštedim mnogo novca. Zemlja je okrugla. Leteo sam oko nje“, napisao je astronaut na svom nalogu na Tviteru.

​Zatim se raspravi pridružio Baz Oldrin, jedan od astronauta koji je šetao na površini Meseca. Oldrin je objasnio reperu šta je to orbita.

„Ja takođe. To se zove orbita — zakrivljena putanja nebeskog objekta oko zvezde, planete ili meseca“.

​Astronaut Skot Keli poslao je Bobu video-snimak koji dokazuje da Zemlja ima oblik sfere. I ponudio da pokloni prikupljeni novac za lansiranje satelita žrtvama uragana „Irma“ i „Marija“.

​Astronauti nisu ubedili repera. „Ljudi vas obično odvraćaju od nečega kada nešto skrivaju“, napisao je on na Tviteru. Za devet dana muzičar je uspeo da prikupi skoro pet hiljada dolara. Novac je doniralo 169 osoba.

​Ovo nije prvi put da ovaj muzičar raspravlja sa naučnicima. Ovaj reper je 2016. godine organizovao je raspravu sa astrofizičarem Nilom Degrasom Tajsonom.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala