SAD i Južna Koreja održale zajedničke vojne vežbe

© AP Photo / Ahn Young-joonAmerički vojnici pripremaju se za vojne vežbe u Padžuu u Južnoj Koreji u blizini granice sa Severnom Korejom
Američki vojnici pripremaju se za vojne vežbe u Padžuu u Južnoj Koreji u blizini granice sa Severnom Korejom - Sputnik Srbija
Pratite nas
Vašington i Seul su sproveli prve zajedničke vojne vežbe protivvazdušne odbrane na Korejskom poluostrvu, saopštila je američka Pacifička komanda.
Vojnik Južne Koreje prati izveštaj na TV o testiranju severnokorejske balističke rakete - Sputnik Srbija
SAD približava nuklearni arsenal Korejskom poluostrvu

U manevrima su učestvovali vojnici 6. bataljona 52. puka protivvazdušne odbrane SAD i južnokorejski vojnici. U saopštenju se ne precizira datum vežbi i broj vojnika.

Takođe se navodi da su se tokom vežbi vojnici dveju zemalja međusobno upoznali sa sistemima i sredstvima kojima su naoružani kako bi „na kraju izgradili čvrsto partnerstvo“.

Vežbanje dejstava protivvazdušne odbrane Južne Koreje i Sjedinjenih Američkih Država dešava se usred pretnji od vojnog sukoba na Korejskom poluostrvu zbog oštrog sukoba između SAD i Severne Koreje. Pjongjang sprovodi ispitivanja balističkih raketa i nuklearnih bojevih glava za njih, upozoravajući da bi mogao da izvede preventivni napad na Ameriku. Američki lider Donald Tramp, sa svoje strane, preti upotrebom sile protiv Severne Koreje.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala