Nemačka u šoku: Priznao da je namerno trovao hranu za bebe

© REUTERS / Michael DalderPolicija Nemačke
Policija Nemačke - Sputnik Srbija
Pratite nas
Pedesettrogodišnji Nemac priznao je danas da je zatrovao hranu za bebe i pretio da će zatrovati i druge proizvode u prodavnicama širom Evrope u okviru plana o uceni, saopštile su danas nemačke vlasti.
Nemačka policija patrolira ispred Brandenburške kapije - Sputnik Srbija
Nemačka policija sedam puta razmatrala pritvaranje berlinskog teroriste

„Osumnjičeni ucenjivač je priznao optužbe… tokom davanja iskaza u sudu u Ravenzburgu“, navele su nemačke vlasti, napomenuvši da je on rekao da, osim pet teglica s hranom za bebe koje je zatrovao i o čemu je obavestio policiju, nijedan drugi proizvod u supermarketima nije zatrovao.

Osumnjičeni trovač, koji je opisan kao „mentalno poremećen“, uhapšen je u petak nakon što je nemačka policija ranije ove nedelje upozorila javnost saopštivši da je ucenjivač tražio milione evra u gotovini da ne bi zatrovao još proizvoda u supermarketima, prenosi AFP.

On je, kako je navela policija, zatrovao hranu za bebe i policiji javio u kojoj se prodavnici one nalaze u južnom gradu Fridrihšafen.

Dobivši informacije od građana nakon što je izdala upozorenje sa opisom njegovog izgleda, policija je uhapsila tog muškaraca u blizini Tubingena, oko dva sata vožnje od prodavnice u kojoj su se nalazile teglice sa zatrovanom hranom.

Izgleda da je muškarac, koji nije imenovan, delovao sam, navodi francuska agencija.

Zamenik šefa lokalne policije Uve Šturmer opisao ga je kao „ekscentrika“ i mentalno poremećenu osobu.

U teglicama sa hranom za bebe na koje je ucenjivač uputio policiju nađen je etilen glikol, hemikalija koju sadrže antifriz i tečnost za kočnice.

U nemačkom Ministarstvu za zaštitu potrošača rekli su da je pronađena supstanca toksična, a u velikim količinama i — smrtonosna.

Vlasti u Konstancu su ranije ove nedelje saopštile da su, kao i pojedine trgovinske kompanije, dobile mejl u kojem ucenjivač preti da će zatrovati hranu, ne preciziravši koju, u ograncima tih kompanija u Nemačkoj, ali i izvan zemlje, ako im do danas ne plati više od deset miliona evra.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala