Lavrov: Nadamo se da će u SAD prevladati pragmatizam

© Sputnik / Maksim Blinov / Uđi u bazu fotografijaMinistr inostrannыh del RF Sergeй Lavrov
Ministr inostrannыh del RF Sergeй Lavrov - Sputnik Srbija
Pratite nas
Moskva se nada da će u Vašingtonu prevladati pragmatizam, Rusija i SAD moraju zajedno da rešavaju mnoge probleme, izjavio je ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov.
Ruski vojni avioni u bazi Hmejmim u Siriji - Sputnik Srbija
Rusija za dve godine u Siriji ostvarila četiri cilja i matirala SAD

„Mi ne dramatizujemo situaciju (koja se pojavila nakon predsedničkih izbora u SAD), već joj prilazimo realno, shvatamo da ova faza mora jednom da se završi. Uveren sam da će mudrost i pragmatizam američkog naroda na kraju prevladati. Imamo mnogo problema koje treba zajedno da rešavamo. Za to nisu zainteresovane samo naše zemlje, već i čitava međunarodna zajednica“, rekao je Lavrov na sastanku sa grupom američkih eksperata na čelu sa Dmitrijem Sajmsom.

Ruski ministar je istakao da Rusija „dobro shvata anomaliju koja je nastala na političkom prostoru SAD u vezi sa poslednjim izborima koje Demokratska partija ne može da preživi“.

„Naravno da nisu prihvatljivi pokušaji da se Rusija optužuje za sve negativno što se dešava u SAD.“

„Nama je drago što u Americi, osim rukovodstva SAD, postoje i drugi ljudi kojima nije svejedno kako se naši odnosi razvijaju. Mi smo otvoreni za sve oblike saradnje koji su uzajamno korisni i naši američki partneri znaju za to“, dodao je Lavrov.

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala