SAD: Napadnuti smo na Kubi, povlačimo 60 odsto osoblja iz Ambasade

© REUTERS / Alexandre MeneghiniAmbasada SAD u Havani.
Ambasada SAD u Havani. - Sputnik Srbija
Pratite nas
SAD su naredile povlačenje oko 60 odsto osoblja iz svoje Ambasade u kubanskoj prestonici Havani zbog „specifičnih napada“ na diplomate, i upozorile američke građane da ne idu na Kubu, javlja danas AP pozivajući se na neimenovane visoke zvaničnike.
Senke dece na kubanskoj zastavi tokom proslave pobede Kastra i njegove vojske u Regli na Kubi - Sputnik Srbija
Kuba: SAD napale Venecuelu

Ambasada će prestati da obrađuje vize i izdaće nova upozorenja za putovanje na Kubu, uz objašnjenje da su se neki napadi događali u kubanskim hotelima i da bi američki turisti mogli da budu izloženi riziku ako se tamo upute, prenosi Rojters.

Američke vlasti su takođe upozorile svoje građane da ne putuju na Kubu, nakon što se dvadesetak službenika Ambasade SAD u Havani i članova njihovih porodica požalilo na oštećenje sluha izazvano takozvanim „zvučnim“ napadima, zbog čega su mnogi od njih morali da se vrate u Ameriku na lečenje.

Kubanski ministar spoljnih poslova Bruno Rodriges preneo je pre tri dana američkom državnom sekretaru Reksu Tilersonu da vlada Kube nema nikakve veze sa neobjašnjivim „napadima“ na zdravlje američkih diplomata, dodajući da Havana još nema dokaze kako bi objasnila šta se desilo.

Na sastanku u Vašingtonu, koji je održan na zahtev Kube i koji je prvi na tom nivou od stupanja na dužnost Donalda Trampa, Tilerson je naglasio da je Kuba dužna da zaštiti diplomate na svojoj teritoriji.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala