Haos u Kelnu: Srpski navijači u masovnoj tuči, desetine uhapšenih (video)

© REUTERS / Wolfgang RattayNavijači Zvezde u Kelnu
Navijači Zvezde u Kelnu - Sputnik Srbija
Pratite nas
Nekoliko desetina navijača Crvene zvezde uhapšeno je zbog tuče sa domaćim pristalicama u Kelnu pred utakmicu dva tima u Ligi Evrope, prenosi lokalni list „Ekspres“.
Kineski navijači - Sputnik Srbija
Kineski navijači se ne boje ruskih „huligana"

Osmorica preventivno privedenih navijača beogradskog tima, među kojima je bio i Ivan Bogdanov, pušteni su jutros na slobodu. Mediji u Nemačkoj smatraju da je verovatnoća od izbijanja nereda na večerašnjem meču velika.

Nemačka policija privela je ukupno 30 osoba, pretežno srpskih navijača, od njih 100 koliko je učestvovalo u tuči kod Frajzenvola na putu ka stadionu Kelna.

Kako se navodi, među navijačima je bio i Ivan Bogdanov, ali je on smirivao sukob dve strane.

Pripadnici policije brzo su reagovali i sprečili teži incident, a osim toga, situacija u gradu je za sada mirna zbog velikog broja policajaca.

U sredu uveče su osmorica navijača beogradskog kluba uhapšena iz predostrožnosti. Kasnije, tj. jutros iz stanice policije je saopšteno da nema više razloga da ih zadržavaju, pa su pušteni, uz upozorenje da će biti pod nadzorom.

Oni će moći da prisustvuju utakmici pod uslovom da imaju karte, jer se u gradu očekuje oko 5.000 gostujućih navijača, što je dvostruko više od broja koji je predviđen za pristalice crveno-belih.

Utakmica između Kelna i Crvene zvezde igra se od 19 sati, uz prenos na Prvom programu RTS-a.


Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala