Gde god se čuje glas grčke crkve biće — Kosovo je Srbija

© Anton AtanasijevićArhiepiskop atinski i cele Grčke Jeronimus
Arhiepiskop atinski i cele Grčke Jeronimus - Sputnik Srbija
Pratite nas
Ministar odbrane Aleksandar Vulin, koji boravi u dvodnevnoj poseti Grčkoj, sastao se sa arhiepiskopom atinskim i cele Grčke Jeronimusom II i tom prilikom je zahvalio Grčkoj pravoslavnoj crkvi na podršci koju pruža u očuvanju srpskog identiteta i pravoslavlja na Kosovu i Metohiji, saopšteno je iz Ministarstva odbrane.
Zastava Kipra - Sputnik Srbija
Grčka mora da brani Kipar

Jeronimus II nazvao je Kosovo i Metohiju „srpskim Akropoljom“, ističući da će gde god se glas Grčke pravoslavne crkve čuje, a čuje se daleko i veoma je uticajan, ponavljati da su Kosovo i Metohija srpski i da su sve svetinje na Kosmetu srpske.

Vulin je rekao da je Grčka pravoslavna crkva uvek bila velika potpora i veliki stub u borbi srpskog naroda da očuva sebe, svoju kulturu, istoriju i tradiciju na prostoru KiM.

„Kada Grčka pravoslavna crkva ovako duboko i dobro razume koja je suština naše borbe, onda možemo da budemo sigurni da ćemo imati veliku i široku podršku u čitavom grčkom narodu“, napomenuo je srpski ministar.

On je preneo da ga je episkop atinski zamolilo da prenese pozdrave državnom rukovodstvu i našoj Crkvi što je još jednom potvrdilo da će Grčka crkva, velika, uticajna i poštovana, uvek biti uz srpski narod. 

„Kad god se bude povela priča u Unesku ili o bilo kakvom pokušaju kosovskih organa da preuzmu srpsko kulturno nasleđe i da pravoslavni tragovi zatru, Grčka crkva će biti uz nas da kaže da to nije istina i da to nije moguće“, zaključio je ministar Vulin.

Tokom zvanične posete Republici Grčkoj, ministar Vulin juče se sastao sa ministrom nacionalne odbrane Panosom Kamenosom i predsednikom Grčke Prokopisom Pavlopulosom.

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala