Pred sudom zbog tvrdnji da je pobedila rak zdravom ishranom

© Flickr / Moyan BrennVegetarijanska hrana
Vegetarijanska hrana - Sputnik Srbija
Pratite nas
Australijska blogerka Bela Gibson, koja deli savete o zdravoj ishrani, optužena je da je lagala javnost tvrdnjama da je pobedila rak zahvaljujući zdravoj ishrani, navodeći javnost da kupuje njene knjige i aplikacije.

Naime, Bela Gibson (25) je navodila ljude da kupuju njenu knjigu i preuzimaju aplikaciju u kojoj se reklamiraju recepti, tačnije proizvodi koji se u njima koriste, a koji su joj pomogli da izleči rak.

Sve je to bilo pod okriljem priče da će deo novca ići u humanitarne svrhe. Novac, naravno, nikada nije otišao u humanitarne svrhe, piše B92.

Sud je Gibsonovoj naložio da isplati 410.000 dolara koje je prisvojila, a tek je očekuje kazna za laganje i navođenje obolelih da batale medicinsku terapiju.

​Gibsonova je postala poznata 2013. godine po reklamiranju svoje knjige na Fejsbuku i Instagramu, nakon što joj je dijagnostikovan tumor mozga sa 20 godina. Javnosti je govorila da joj je ostalo samo pet meseci života.

Nekoliko meseci kasnije objavila je da je izlečila tumor i odbacila konvencionalne terapije, te da je ozdravila zahvaljujući zdravoj ishrani koju je voljna da podeli sa čitaocima.

Kada je javnost počela da ispituje verodostojnost njenih tvrdnji, priznala je da nikada nije bolovala od raka.

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala