Simonjanova: Pokušavaju da nas unište — slede recipročne mere (video)

© Sputnik / Sergeй Guneev / Uđi u bazu fotografijaGlavna urednica Sputnjika Margarita Simonjan
Glavna urednica Sputnjika Margarita Simonjan - Sputnik Srbija
Pratite nas
Glavna urednica RT i Sputnjika Margarita Simonjan izjavila je da su zahtevi američkih vlasti da se televizija registruje u SAD kao strani agent politička odluka.

„Od nas se traži da se registrujemo kao strani agenti. To može da povuče za sobom takva ograničenja koja nam jednostavno neće omogućiti da radimo u zemlji. To je cena te hvaljene slobode govora koju su izmislili naši zapadni partneri i uz muziku sahranili. To je sve jako tužno. Međutim, mi tu priču nismo započeli, a kako će se to nastaviti, može se samo nagađati“, navela je Simonjanova.

Ona je izrazila uverenje da će Rusija preduzeti recipročne mere i da to neće biti od koristi nijednoj strani.

„Nema nikakve sumnje da su te odluke političke. Protiv nas su pokušali da se bore nekoliko godina na različite načine. Čim nam je porasla gledanost do zastrašujućih razmera, prvo su odlučili da nas unište, pokvarivši nam renome, uništivši nam reputaciju. Nije bilo dana da se u velikim američkim novinama i uopšte u zapadnim medijima nije pojavio članak ili reportaža kakvi smo mi nitkovi, ’ruka Kremlja‘, ruska propaganda. To nije imalo efekta“, dodala je ona.

Studio Sputnjik Levitan - Sputnik Srbija
Amerika zbog Sputnjika krši svoj Ustav

Ona je rekla da su protiv RT pokušali da se bore i uz pomoć pritisaka na goste koje su pozivali da ne dolaze na televiziju.

„Protiv nas su pokušali da se bore na drugi način. Na ljude su vršili kritički pritisak kako bi prestali da dolaze kod nas u programe i da daju intervjue. Ni to nije imalo efekta. Neki su prestali, dok su drugi dolazili još više, jer na drugim mestima im nisu davali prostora da nešto kažu. Ni jedno ni drugo nije imalo efekta i oni su odlučili da se posluže starom metodom — štapom, koji je koristio svaki režim, protiv kojeg su oni sami pevali pesme kao da je u pitanju neka diktatura. Oni to sada i rade: uzimaju i zabranjuju“, zaključila je glavna urednica RT.

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala