Dankinja snimila video o Srbiji koji nas čini ponosnim

Pratite nas
Viktorija Flamel je poznata jutjuberka iz Danske koja voli da putuje i kada poseti neku destinaciju i prikupi dovoljno informacija o tom mestu, ona napravi video. Tako je u ovom slučaju učinila sa našom zemljom. I evo šta ima da kaže o nama.

Svoj video je započela navodeći gde se Srbija nalazi i kakva klima vlada u našoj zemlji. Navela je da je klima umereno kontinentalna sa jako toplim letima i dugim hladnim zimama, ali da je tada Srbija upravo i najlepša.

Za naš glavni grad je rekla da je jedan od najstarijih evropskih gradova sa prebogatim kulturnim nasleđem i da je značenje imena znači „beli grad“. Zbog pozicije grada na Savi i Dunavu, Beograd je bio sedište mnogih sukoba, a više od 14 puta bio je sravnjen sa zemljom, ali da se uvek dizao ponosno kao feniks iz pepela, što je jedan od jako bitnih razloga da se Beograd poseti.

Navela je da je Srbija takođe poznata i po Nikoli Tesli, jednom od najznačajnijih naučnika svih vremena, kome možemo da zahvalimo na mnogo čemu i velikom broju izuma koji su olakšali našu današnjicu. Takođe treba da zahvalimo i Srbiji za reč „vampir“ koja potiče odavde.

Ona je rekla da je zadivljena sarmom i navela da je Srbija jedan od najvećih izvoznika malina i dodala da ako koji slučajem volite džem od malina i često ga jedete, maline su verovatno poreklom iz Srbije.

Ono čime Srbija može da se još pohvali jeste i sport u kojem smo više nego uspešni. Naravno, nema osobe koja nije čula za Novaka Đokovića, za koga kaže da je najbolji i da je njen omiljeni sportista.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala