Vučić: Spreman sam da platim cenu za Kosovo

© Tanjug / Dimitrije GollPredsednik Srbije Aleksandar Vučić u Šapcu.
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić u Šapcu. - Sputnik Srbija
Pratite nas
Ne postoji nikakav tekst finalnog sporazuma između Beograda i Prištine, nema stolice za Kosovo u UN, niti ima bilo čega bez odluke Srbije, rekao je večeras predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Predsednik je u intervjuu RTS-u istakao da će kompromisno rešenje za Kosovo i Metohiju biti jako teško postići, ali da je on spreman da za to plati političku cenu, kako naša deca ne bi morala da se bave tim pitanjem.

Zgrada UN - Sputnik Srbija
Panika u Prištini: Zgrabiti stolicu UN — po svaku cenu

Činjenica da bez Srbije nije moguća nikakva odluka, Vučić je istakao da upravo to podiže našu odgovornost:

„U tome i jeste naša odgovornost“, istakao je predsednik i objasnio da je naša odgovornost da brinemo o bezbednosti Srba na Kosovu i Metohiji, o njihovim životima, o našoj teritoriji i o našoj budućnosti.

Kad se sve to ima u vidu, jasno je, kaže, da nema idealnih rešenja, a kakvo god da bude predloženo, jasno je da će biti nepopularno.

On je odbacio navode da je pronalaženje rešenja za Kosovo i Metohiju neminovno, rekavši da je u SAD neminovno samo platiti porez i umreti, a da u Srbiji čak ni plaćanje poreza, nažalost, nije neminovno.

Vučić ističe da su, štaviše, male šanse da se pronađe kompromisno rešenje, i dodaje:

„Ipak, spreman sam da politički stradam u borbi za to, a u želji da naša deca u budućnosti mogu da se bave nečim drugim.“

Predsednik je rekao da su primedbe Srpskoj listi zbog ulaska u Haradinajevu vladu licemerne.

„Isto tako bi bio kritikovan i dogovor sa Samopredeljenjem koje zagovara ’Veliku Albaniju‘, ili da čekamo sledeće izbore sa zalogom od šest do osam odsto srpskog stanovništva na KiM“, rekao je Vučić.

 

Tanjug

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala