Amerika spremna da razori Severnu Koreju

© REUTERS / Joshua RobertsDonald Tramp
Donald Tramp - Sputnik Srbija
Pratite nas
SAD su „potpuno spremne“ na vojnu opciju rešenja situacije na Korejskom poluostrvu, koja će biti razarajuća za Severnu Koreju, saopštio je američki predsednik Donald Tramp na zajedničkoj konferenciji za štampu sa predsednikom Vlade Španije Marijanom Rahojem u Beloj kući.
Servernokorejska vojska - Sputnik Srbija
Severna Koreja preti: Obaraćemo američke avione

Tramp je izjavio da je vojna opcija rešenja konflikta u Severnoj Koreji kao i pre moguća, ali da nije poželjna, jer bi bila razarajuća.

„Mi smo potpuno spremni za drugu opciju, koju ne želimo. Međutim, ako napravimo izbor u korist ove opcije, on će biti razarajući za Severnu Koreju. Ona se zove vojna opcija. Ako budemo morali da je iskoristimo, uradićemo to“, rekao je Tramp.

On je naglasio da je situacija sa Severnom Korejom mogla biti rešena jednostavnije pre nekoliko godina.
„Prethodna administracija mi je ostavila taj nered i ja ću ga rešiti“, dodao je Tramp.    

Predsednik SAD je izrazio nadu da će države-članice EU slediti američku politiku i uvesti sankcije venecuelanskim vlastima. On je dodao da narod Venecuele „trpi glad, siromaštvo i opasnu političku nestabilnost pod represivnim socijalističkim režimom Madura“.    

Ranije je Ministarstvo finansija SAD objavilo da uvodi sankcije protiv osam banaka Severne Koreje i 26 lica koje ih predstavljaju u različitim državama. Sankcije su uvedene zbog severnokorejskog rada na raketnom i nuklearnom programu, čime krše sankcije SB UN.    

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala