Moskva: Optužbe UN za kršenje ljudskih prava na Krimu – apsurd

© Sputnik / Vladimir Sergejev / Uđi u bazu fotografijaRegioni Rusije, Krim
Regioni Rusije, Krim - Sputnik Srbija
Pratite nas
Zamenik Komiteta za međunarodne odnose ruske Državne dume Aleksej Čepa izjavio je da su apsurdne sve optužbe UN da se na teritoriji Krima masovno krše ljudska prava.

„Zašto bi se spuštali na taj nivo i komentarisali svakojake gluposti? Smatram da je reč o provokatorima koji iniciraju svakakve besmislice, kako bi se ljudi bavili tim temama. Reč je o apsurdu“, prokomentarisao je on.

Glasanje u Simferopolju - Sputnik Srbija
Krim: EU zanemaruje osnovna ljudska prava

Nešto ranije je saopšteno da je objavljen izveštaj monitoring misije UN u kojem se optužuje Rusija za kršenje ljudskih i međunarodnih prava na poluostrvu Krim.

U tekstu dokumenta se navode mnogobrojni primeri u periodu od 22. februara 2014. do 12. septembra 2017. godine, među kojima su „zlostavljanja“, „mučenja“, „vansudska izvršenja kazni“.

Istovremeno, precizira se da je monitoring misija to istraživanje sprovodila putem anketa na teritoriji Ukrajine, budući da nije imala mogućnost da taj posao sprovede na Krimu.

Iz Kremlja ovu informaciju još uvek nisu želeli da komentarišu, a portparol ruskog predsednika Dmitrij Peskov rekao je da još uvek ne raspolaže bilo kakvom informacijom na ovu temu.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala