Rusija: Posle pobede nad DAEŠ-om otkriće se pravi ciljevi SAD

© Sputnik / Mihail Alaeddin / Uđi u bazu fotografijaPogled na oblast Džafra u Dejr el Zoru gde se nastavljaju borbe između sirijske vojske i terorista DAEŠ-a
Pogled na oblast Džafra u Dejr el Zoru gde se nastavljaju borbe između sirijske vojske i terorista DAEŠ-a - Sputnik Srbija
Pratite nas
Ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov nije isključio mogućnost da bi SAD mogle da imaju i druge ciljeve osim uništavanja terorista — to će postati jasno nakon pobede nad terorističkom grupom DAEŠ.
Snimak američkih specijalnih snaga na položajima DAEŠ-a severno od Dejr el Zora - Sputnik Srbija
Objavljena fotografija položaja DAEŠ-a na kojoj se vide američki vojnici

„Tamo (u Siriji) sarađuju (Rusija i SAD) preko odgovarajućih kanala. Rad koji daje rezultate. Amerikanci, čini mi se, sve savršeno razumeju na vojnom nivou, tamo ipak rade profesionalci. Što se tiče različitih ciljeva (u Siriji), to je tako. I kada DAEŠ bude poražen, i sa njim Nusra front, onda će se pokazati ko ima kakve ciljeve u Siriji“, naglasio je Lavrov u intervjuu za televiziju NTV.

„Zbog toga što nas američke kolege, uključujući i (američkog državnog sekretara Reksa) Tilersona, uveravaju da u Siriji nemaju drugi cilj osim uništavanja terorista. Kada se to desi, onda će postati jasno da li je to tako ili Sjedinjene Američke Države ipak imaju neke druge političke ciljeve za koje još ne znamo“, dodao je ministar.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala