Teroristi opkolili ruske vojnike, usledio dramatičan preokret

© Sputnik / Mikhail Voskresenskiy / Uđi u bazu fotografijaRuski instruktor obučava sirijske vojnike za pretraživanje i otkrivanje eksplozivnih naprava u Palmiri.
Ruski instruktor obučava sirijske vojnike za pretraživanje i otkrivanje eksplozivnih naprava u Palmiri. - Sputnik Srbija
Pratite nas
Ruska vojska je ispričala kako se probila iz obruča terorista Nusra fronta u Siriji, detalje prenosi televizija „Zvezda“.

Teroristi su uz podršku tenkova i oklopnih vozila 12. septembra napali pozicije sirijskih vladinih snaga. Militanti su ušli 12 kilometara u odbranu sirijskih snaga i opkolili posmatračke punktove ruske vojne policije kod Hame.

U operaciji spasavanja učestvovala je jedinica Snaga za specijalne operacije, vojna policija, odred sirijskih specijalaca koji su probili obruč terorista i izašli iz njega bez gubitaka.

Ministarstvo odbrane je javilo da je ofanziva terorista uspela da se zaustavi i da je oko 850 militanata ubijeno.

Kako je ispričao potpukovnik vojne policije Aleksandar Samajlov, uspeli su da odgovore na napad zahvaljujući koordinaciji akcija vojnika i oficira.

Odred je u potpunosti bio spreman da odgovori postavljenom zadatku, nije bilo dilema, naglasio je vojnik.

On je naveo da ruski vojnici, bez obzira na višečasovnu vatru, nisu paničili, već su složno i pametno odbijali napade militanata.

„Moralno stanje je normalno i borbeno. Nikakva panika se nije osetila, ljudi su normalno držali odbranu“, izjavio je Kočesokov. Komandant grupe koja je izvodila evakuaciju naglasio je podršku ruske avijacije i oklopne tehnike koja je očistila koridor.    

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala