Ko misli da je Rusija „agresor“, s njim nema razgovora

© Sputnik / Vladimir Astapkovič / Uđi u bazu fotografijaHram Vasilija Blaženog u Kremlju, Moskva
Hram Vasilija Blaženog u Kremlju, Moskva - Sputnik Srbija
Pratite nas
To što Ukrajina karakteriše Rusiju kao „državu-agresora“ kosi se sa realnošću na jugoistoku Ukrajine, gde Rusija ne učestvuje u konfliktu. Kompromisi prilikom sličnih formulacija treba da budu razumni i prihvatljivi, izjavio je portparol predsednika Rusije Dmitrij Peskov.
Mirovne snage UN u Gruziji - Sputnik Srbija
Rusija: Ne trebaju nam mirovnjaci — nismo u ratu

„U stavu da je Rusija agresor nema mesta za interpretacije. Jer ovakav stav je apsolutno u suprotnosti sa realnošću. Rusija nije učesnik sukoba, ona je zajedno sa drugim državama garant realizacije dokumenata na koji se oslanja čitav proces rešavanja krize — Minski sporazum“, rekao je Peskov novinarima, komentarišući informacije medija o navodnom ukrajinskom projektu rezolucije koji sadrži pomenute formulacije.

Osim toga, portparol ruskog lidera je objasnio da svaki kompromis pri formulacijama u kojima se Rusiji želi nametnuti uloga agresora mora da bude razuman i dozvoljen.

„Rusija i predsednik Putin su više puta pokazali želju da urade sve što je moguće za dolazak do kompromisa. Međutim, svaki kompromis je praćen određenim stepenom razumnosti i prihvatljivosti“, naveo je Peskov.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala