Uhapšen Igor Jug, hteo da ubije Zaeva

© AP Photo / Boris GrdanoskiUpad demonstranata u Sobranje 27. aprila 2017. godine
Upad demonstranata u Sobranje 27. aprila 2017. godine - Sputnik Srbija
Pratite nas
U Kumanovu je uhapšen Igor Jug, jedan od članova grupe koja je 27. aprila upala u Sobranje, gde su bili napadnuti i pretučeni poslanici opozicije i novinari.

Makedonsko Ministarstvo unutrašnjih poslova potvrdilo je medijima da je Jug uhapšen u Kumanovu pod sumnjom da je počinio krivično delo sprečavanja službenog lica u vršenju dužnosti na dan kada je u Sobranju za predsednika izabran Albanac Taljat Džaferi.

Albanci u Kumanovu - Sputnik Srbija
Zaev ispunjava besu Albancima: Hoće li Makedonija opstati

Mediji podsećaju da je Jug te večeri u Sobranju nosio crnu majicu sa oznakom Hrvatskih odbrambenih snaga (HOS) i da je kod sebe imao oružje.
Bivši srpski diplomata i pripadnik BIA Goran Živaljević, kojeg su makedonski mediji kasnije optužili da je organizovao nemire u Sobranju, izjavio je nedavno za televiziju Hepi da je Jug imao zadatak da ubije Zaeva.

Inače, Igor Jug je vođa udruženja „Vančo Černozemski“ iz Kumanova, koje je bilo deo makedonskog nacionalističkog patriotskog fronta.     

Zoran Zaev - Sputnik Srbija
Zaev Srbiju tretira isto kao Iran

Pred događaje u Sobranju taj front je objavio deklaraciju da se protivi načinu na koji parlamentarna većina nastoji da formira vladu i zapretio i drugim merama.

Posle nereda u makedonskom parlamentu verovalo se da je Jug pobegao na jug centralne Srbije, ali su srpske vlasti, nakon provere, to negirale.    

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala