Hrvati bi da nema Srba u Saboru — „osveta“ za Jasenovac?

© AP Photo / Darko BandićHrvatski parlament
Hrvatski parlament - Sputnik Srbija
Pratite nas
U hrvatskoj javnosti je otvorena polemika o tome da li treba sprečiti da se u Saboru pojavljuju predstavnici nacionalnih manjina.
Hrvatski Sabor: Srpske žrtave silovanja nisu žrtve

U emisiji Otvoreno na HRT stavove su sučelili ministar uprave Lovro Kuščević (HDZ), bivši ministar Arsen Bauk (SDP), Željka Markić (inicijativa „U ime obitelji“), Anto Đapić (HOS), Robert Podolnjak (Most) i Boris Milošević (SDSS),  piše  T-portal, preneo je B92.

Markićeva je rekla da mogući referendum o tom pitanju nije antisrpski, nego antikorupcijski, kao i da nigde u EU manjine nisu u položaju kao što su u Hrvatskoj, da imaju garantovane poslanike u Saboru koji mogu da odlučuju o svim pitanjima.

Milošević je ocenio da to jeste antimanjinska i antisrpska inicijativa, koja predstavlja udar na dostignute standarde zaštite prava nacionalnih manjina u Hrvatskoj.

Hosovac Đapić se saglasio sa ministarkom Markić i dodao da „svi treba da budu politički Hrvati“, uz napomenu da je inicijativa reakcija na „napade na elitu hrvatsku jedinicu HOS povodom postavljanja spomen-ploče njenim poginulim pripadnicima u Jasenovcu“.

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala