Vojska: „Raketiranje novinara“ na „Zapadu“— glupost

© Sputnik / Uđi u bazu fotografijaVojne vežbe Zapad 2017
Vojne vežbe Zapad 2017 - Sputnik Srbija
Pratite nas
Saopštenja o navodnoj „detonaciji na masu novinara“ tokom vojnih vežbi „Zapad-2017“ u Zapadnom vojnom okrugu (ZVO) predstavljaju glupost i provokaciju, saopštili su u ZVO.
Remontno-evakuaciona vozila BREM-1 tokom zajedničkih vojnih vežbi Rusije i Belorusije u Lenjingradskoj oblasti - Sputnik Srbija
Litvanija se žalila UN na vojne vežbe „Zapad 2017“

„Osamnaestog septembra u okviru zajedničkih vojnih vežbi „Zapad-2017“ nije bilo nikakvih epizoda vezanih za rad avijacije. Vojne vežbe je pratilo na stotine predstavnika ruskih i stranih medija, kao i vojni atašei iz više od 50 država. Sva saopštenja sa društvenih mreža o „gađanjima na masu novinara“, o „većem broju teško ranjenih“ predstavljaju namernu provokaciju ili nečiju ličnu glupost“, saopštili su u okrugu.

„Sistem navođenja jednog od helikoptera naveo je raketu na pogrešnu metu. Tom prilikom, od nenavođene rakete oštećen je jedan od teretnih automobila, u kojem nije bilo ljudi“, dodali su saopštenju.

Video koji kruži internetom, na kojem se vidi gađanje helikoptera po civilnim vozilima, nije snimljen u tom periodu vežbi, već u drugom vremenu, ali ni tada niko nije bio povređen.    

Ranije se u medijima pojavila informacija da je za vreme vojnih vežbi „Zapad-2017“ helikopter Ka-52 slučajno raketirao gledaoce koji su se nalazili pored poligona Lužki kod Sankt Peterburga.

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala