Brnabićeva posle gej parade ide na finale u Tursku

© Tanjug / Dimitrije GollSiniša Mali, Branko Ružić i Ana Brnabić na gej paradi u Beogradu.
Siniša Mali, Branko Ružić i Ana Brnabić na gej paradi u Beogradu. - Sputnik Srbija
Pratite nas
Premijerka Ana Brnabić prisustvovaće večeras finalnoj utakmici Evropskog prvenstva u košarci između Srbije i Slovenije u Istanbulu.

„Večeras idem na utakmicu da podržim naše košarkaše, život se nastavlja normalno i ljudi imaju pravo da šetaju i mi smo im to pravo, kao Vlada, obezbedili i obezbeđivali od 2014. godine“, rekla je Brnabićeva, koja je prisustvovala Paradi ponosa.

„Srbija poštuje različitosti, moja poruka je da je Vlada Srbije tu za sve građane, dobro je da možemo da imamo različite stvari. Danas je predsednik Republike na saboru u Tršiću, deo Vlade je tamo, a deo ovde — sve je to Srbija“, istakla je Brnabićeva.

Premijerka Ana Brnabić, ministri u njenoj Vladi Zoran Đorđević i Branko Ružić i gradonačelnik Beograda Siniša Mali učestvovali su u Paradi ponosa u Beogradu.

© Tanjug / Dimitrije GolKuma nije dugme: Jelena Karleuša na gej paradi u Beogradu
Kuma nije dugme: Jelena Karleuša na gej paradi u Beogradu - Sputnik Srbija
Kuma nije dugme: Jelena Karleuša na gej paradi u Beogradu

Kolona učesnika Parade ponosa prošetala je, nakon obraćanja „kume“ Prajda Jelene Karleuše, od Cvetnog trga ulicom Kralja Milana do Trga Republike.

Karleuša je u obraćanju okupljenima rekla da je ljubav najvažnija vrednost u životu, uz poruku da niko nema pravo da sprečava ljude koji mirno šetaju, mašu zastavicama i šire poruke ljubavi.

Ona je poručila i da svoju decu vaspitava tako da poštuju različitosti i da „ako mama piše levom rukom to ne znači da je treba učiti da piše desnom, već da je baš zbog toga posebna‚ rekla je „kuma“ Prajda.

Od organizatora Parade Karleuša je na poklon dobila tanjir na kojem piše „Kuma nije dugme“, što će je, kaže, uvek podsećati na ovaj divan događaj.

 

Tanjug

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala