Hrvatski mediji: „Shvatili smo zašto su Srbi sila“

© REUTERS / SHANNON STAPLETONKošarkaši Srbije posle pobede nad reprezentacijom Hrvatske
Košarkaši Srbije posle pobede nad reprezentacijom Hrvatske - Sputnik Srbija
Pratite nas
Nakon polufinala u kome je Srbija pobedila Rusiju na Evropskom prvenstvu u Istanbulu, hrvatski portal „Indeks“ hemiju u reprezentaciji Srbije, pobednički mentalitet i veru srpskih košarkaša da mogu do zlata, navodi kao glavne razloge uspeha srpske ekipe na ovom turniru.
Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Aleksandar đorđević na četvrtfinalnoj utakmici protiv Italije. - Sputnik Srbija
Reakcije Hrvata: Ovi da su poslali trubače...

I pored nedavne povrede Branka Lazića i najnovije Stefana Jovića, srpski selektor Aleksandar Đorđević nije tražio alibi, niti je očajavao, ocenjuje „Indeks“. 

Kako navodi, uverio je momke koji su bili u drugom planu da su sposobni za zlato i igrači su mu poverovali, odigrali ceo turnir „čudesno“ i doveli su Srbiju u još jedno veliko finale, preneo je B92.

„Možda ova Srbija i nije toliko kvalitetna kao što je bila ona iz Rija. Uoči turnira malo ko im je davao šanse za ovakav rezultat, no hemija u ekipi i pobednički mentalitet koji je Đorđević ugradio u ovaj sastav, doveli su ga tu gde danas jeste — u finale Evrobasketa“, zaključuje hrvatski portal.     

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala