Kao nekad SSSR i Jugoslavija — Kirilenko: Da smo pobedili Srbe to bi bilo čudo

© Sputnik / Evgenij Prjanikov / Uđi u bazu fotografijaRuski igrači Dmitrij Hvostov i Aleksej Šved i Srbin Vladimir Lučić
Ruski igrači Dmitrij Hvostov i Aleksej Šved i Srbin Vladimir Lučić - Sputnik Srbija
Pratite nas
Reprezentacija Srbije je zaslužno pobedila Ruse u polufinalu Evropskog prvenstva u košarci, a sama igra prenela je navijače u vreme borbe reprezentacija SSSR-a i Jugoslavije, izjavio je za ruske medije predsednik Ruske košarkaške federacije Andrej Kirilenko.
Košarkaška reprezentacija Srbije - Sputnik Srbija
Srbija jača i od Rusije

„Odlična igra, klasika poput onih iz vremena borbe reprezentacija SSSR-a i Jugoslavije. Sastala su se dva jaka tima koja su već međusobno igrala u grupi. Danas nismo mi izgubili, već su Srbi pobedili. Oni su zaslužili pobedu. Da je naša reprezentacija pobedila, to bi bilo čudo“, rekao je Kirilenko.

Reprezentacija Rusije je gubila i do 16 razlike tokom meča, ali je uspela da se vrati u igru i u poslednjoj četvrtini smanji razliku na samo dva poena.

„Reprezentacija Rusije je pokazala pravi karakter, nešto nam nije išlo, ali smo nastavili da se borimo i na kraju meča smo ih skoro stigli. Naši momci su bili odlični, odigrali su odlično. Lično nemam šta da im zamerim“, rekao je predsednik Ruske košarkaške federacije.

Rusija sutra igra utakmicu za treće mesto protiv Španije, a nakon tog meča Srbija i Slovenija će se boriti za „krov“ Evrope.

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala